NIEUWSDevialet

Devialet Phantom I: nieuwe draadloze luidspreker

Het in Frankrijk gevestigde Devialet heeft de Phantom I uitgebracht, een draadloze luidspreker die de bestaande Phantom Silver, Gold en Opera vervangt. De nieuwe Phantom I is in drie smaken te krijgen oplopende in prijs, versterkervermogen en frequentiebereik. Ook kan worden gekozen uit verschillende kleuren, afhankelijk van welk model wordt gekozen. De Phantom I is vanaf heden verkrijgbaar.

Devialet Phantom I

De Phantom I is een geheel nieuwe evolutie van de opvallende draadloze luidspreker. Het nieuwe model biedt verbeterde versterking, audioverwerking van de volgende generatie, uitgebreidere functionaliteit en betere thermische dissipatie die tot vier keer meer energie-efficiëntie leidt, aldus het Franse audiobedrijf Devialet.

De originele Phantom werd uitgebracht in 2014. Sindsdien hebben we gezien dat krachtigere Phantoms worden aangeboden en de compactere Phantom Reactor, die nu Phantom II wordt genoemd om het in overeenstemming te houden met de naamgevingsconventie van Devialet. De rode draad door al deze Phantoms is de door de fabrikant gepatenteerde ADH-versterking (Analog Digital Hybrid).

Weliswaar onmiskenbaar een Phantom, maar het nieuwe model is bijgewerkt met een matte afwerking en vernieuwde zijpanelen en nieuwe LED-statuslampjes aan de achterkant. Bovendien heeft Devialet vandaag ook de Arch uitgebracht, waarmee een analoge bron kan worden verbonden (draadloos) en afgespeeld via de luidspreker. Dan zijn er ook nog de digitale verbindingsopties van AirPlay 2-, UPnP- en Roon-connectiviteit.

Ook aan boord is de Speaker Active Matching (SAM) -technologie van het merk, die ervoor moet zorgen dat de versterker en drivers van de luidspreker harmonieus samenwerken, aldus Devialet. Ook krijg je de medisch dubieuze Heart Bass Implosion (HBI). Dit zorgt voor een diepe, indrukwekkende en voelbare laagweergave uit de compacte behuizing, zegt het bedrijf.

Ten slotte zou de Active Cospherical Engine (ACE) geluidsgolven gelijkmatig vanuit het chassis in alle richtingen uitsturen.

Devialet Phantom I: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe Phantom I is vanaf heden te koop. De adviesprijzen zijn als volgt.

Phantom I, 103 dB SPL, 16 Hz – 25 kHz, 500 Watt RMS
Adviesprijs 1.890 euro per stuk of 3.780 euro per paar

Phantom I, 108 dB SPL, 14 Hz – 27 kHz, 1.100 Watt RMS
Adviesprijs 2.790 euro per stuk of 5.580 euro per stuk

Phantom I, 108 dB SPL Opéra de Paris, 14 Hz – 27 kHz, 1.100 Watt RMS
Adviesprijs 3.090 euro per stuk of 6.180 euro per paar


EDITORS' CHOICE