NIEUWSdCS

dCS Lina DAC, masterclock en hoofdtelefoonversterker nu ook in zilveren uitvoering

Sinan Kökbugur | 12 januari 2024 | Fotografie Fabrikant | dCS

Het Britse dCS heeft in mei 2022 het hoofdtelefoonsysteem Lina gelanceerd. Lina bestaat uit een drietal compacte bij elkaar passende apparaten, t.w. een DA-converter met streaming-functies, een hoofdtelefoonversterker en een masterclock. Lina is ontworpen voor veeleisende gebruikers van hoofdtelefoons. De drie componenten waren in eerste instantie alleen leverbaar in een zwarte uitvoering. Nu komt er ook een uitvoering met zilverkleurige behuizingen.

dSC Lina: na zwart komt zilver

Met het uit drie componenten bestaande Lina-systeem wil dCS (Data Conversion Systems) de veeleisende liefhebbers van hoofdtelefoonsystemen bedienen. En wie liever geen zwarte apparaten in zijn kamer heeft staan is er nu de zilverkleurige uitvoering.

Het ontwerp van het dCS Lina-systeem is zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk. De componenten zijn gemaakt van hoogwaardig matzwart en nu ook zilver aluminium en hebben een strakke en moderne uitstraling. De stabiliteit van het audiosysteem wordt verzekerd door een innovatief ontwerp van de voeten, waardoor een veilige en stabiele plaatsing mogelijk is, ongeacht of de apparaten naast elkaar staan of op elkaar worden gestapeld.

De dCS Lina Network DAC ondersteunt streaming met hoge resolutie over verschillende platforms zoals Roon, TIDAL, Qobuz en Spotify. Hij beschikt over het gerenommeerde dCS Ring DAC-systeem en gebruiksvriendelijke touchscreenbediening. Voor betere audioprestaties kan de DA-converter worden gesynchroniseerd met de dCS Lina Master Clock om jitter en timingonregelmatigheden te minimaliseren.

Het dCS Ring DAC-systeem is een door dCS zelfontwikkelde geavanceerde technologie voor het omzetten van digitale naar analoge audiosignalen. Het maakt gebruik van een reeks kleine processors in plaats van een enkele solide chip. Dit maakt een zeer nauwkeurige en gedetailleerde audioweergave mogelijk. Het systeem kan worden verbeterd via software-updates, waardoor prestatieverbeteringen op de lange termijn mogelijk zijn.

De dCS Lina hoofdtelefoonversterker, de eerste puur analoge versterker van de fabrikant, overtuigt door zijn klasse AB-constructie en biedt een vermogen van 2 watt per kanaal bij 30 Ohm. Met zijn drie hoofdtelefoonuitgangen biedt de hoofdtelefoonversterker flexibele aansluitmogelijkheden voor verschillende soorten hoofdtelefoons.

Hoewel elk element van het Lina-systeem afzonderlijk indrukwekkend is, komen ze volgens de fabrikant pas volledig tot hun recht wanneer ze samen als systeem worden gebruikt. De combinatie van de drie elementen zorgt voor een perfect op elkaar afgestemde en synergetische luisterervaring die als ongeëvenaard in zijn categorie wordt beschouwd.


EDITORS' CHOICE