NIEUWSdCS

dCS Lina: hoofdtelefoonsysteem dat bestaat uit een DAC, masterclock en hoofdtelefoonversterker

Het Britse dCS heeft een hoofdtelefoonsysteem genaamd Lina aangekondigd dat is ondergebracht in drie behuizingen. Het Lina-systeem bestaat uit een DA-converter, masterclock en een hoofdtelefoonversterker. dCS stelt de weergave via hoofdtelefoons met het Lina-systeem naar een hoger niveau te trekken. Eind juni zou de levering moeten gaan starten.

dCS Lina: hoofdtelefoonweergave op hoog niveau

Lina is de eerste productserie van de Britse fabrikant dCS (Data Conversion Systems) die speciaal is ontworpen voor hoofdtelefoonluisteraars. Het doel van de ontwerpers was om een productassortiment te creëren dat een aanvulling zou zijn op elke headfi-opstelling en alle voordelen zou bieden die mensen van dCS gewend zijn in een compact, tijdloos en elegant formaat.

Vertrekpunt van de ontwikkeling was de dCS Bartók, een streaming DAC met ingebouwde upsampler, voorversterker en optionele klasse A hoofdtelefoonversterker die in 2018 op de markt is gekomen. De Bartok is ontworpen om zowel hoofdtelefoon als versterkers van muzieksignaal te voorzien. dCS heeft veel terugkoppeling van gebruikers ontvangen en heeft dat verwerkt in het ontwikkelingstraject om tot het Lina-systeem te komen.

Het ontwerpteam heeft volgens dCS geheel nieuwe elektronische en mechanische ontwerpen ontwikkeld, plus een nieuwe gebruikersinterface met aanraakscherm en nieuwe circuits die de grenzen van het PCB-ontwerp hebben opgezocht. Het resultaat is een systeem dat een enorm scala aan functies biedt, maar toch compact genoeg is om in een reeks omgevingen te leven, van slaapkamers en woonkamers tot gedeelde werkruimten.

"De nieuwe Lina is het hoogtepunt van meer dan twee jaar intensieve ontwikkeling, en het is er een waar we ongelooflijk trots op zijn. Door toewijding, innovatie en nauwgezet vakmanschap hebben we een serie ontwikkeld die volgens ons ongeëvenaard is in zijn vakgebied en een uitzonderlijke ervaring biedt voor alle hoofdtelefoonluisteraars," aldus dCS. 

dCS Lina: prijzen en leveringsinformatie

De levering zal naar verwachting eind juni gaan beginnen. Het complete systeem wisselt straks van eigenaar voor 32.850 euro. De prijzen van de afzonderlijke componenten zijn als volgt.

dCS Lina Network DAC:              14.350 euro
dCS Lina Masterclock:                  8.250 euro
dCS Lina Headphone Amplifier:  10.250 euroEDITORS' CHOICE