NIEUWSSoloSound

Solosound organiseert Nationale Elektrostatendagen op zat. 20 en zon. 21 jan. a.s.

Solosound is de eerste producent van elektrostatische luidsprekers in Nederland en dat al sinds 1974. Het bedrijf zal op zaterdag 20 en zondag 21 januari 2024 in de Nederlandse plaats Huizen de Nationale Elektrostatendagen organiseren. Bezoekers krijgen niet alleen demonstraties van luidsprekers van Solosound maar ook van Martin Logan, Audiostatic, Quad en Final en er zijn ook diverse zelfbouwprojecten te bewonderen. De diverse importeurs zijn niet bij het event betrokken.

Nationale Elektrostatendagen

Tijdens het evenement in het weekend van 20 en 21 januari zullen de nieuwe Solosound Solostatic modellen 125 en 188  te zien en te horen zijn, aangestuurd door versterkers van het Deense Lyngdorf. Er worden ook elektrostaten van de merken Martin Logan, Audiostatic, Quad, Final, diverse zelfbouwprojecten en vintage ESL’s gedemonstreerd.

Voorts zullen er ook interessante lezingen gegeven worden over de voor- en nadelen van hybride en Full-Range elektrostaten en wordt er over de voordelen van DSP en Room Correction gesproken.

Lees ook onze recensie over de Solosound Solostati 188.

Als kers op de taart mag het natuurlijk niet ontbreken aan livemuziek. Dat wordt nog extra speciaal omdat er gebruik gaat worden van een uniek piano concept in de vorm van een transportabele Full Range concertvleugel waar de zangbodem bestaat uit elektrostatische panelen die in staat zijn een ‘echte’ vleugel te overtreffen, geproduceerd door Solosound. Dit is een mooie samenwerking met Thomas Kaduk; een geniale pianotechnicus. Thomas zal ook aanwezig zijn om alles uit te leggen over hamermechanieken, zangbodems, klank en alles wat met pianotechniek te maken heeft.

Er zijn rondleidingen waarbij je kunt zien hoe elektrostatische panelen gespannen worden, er is een vacuüm spantafel voor vlakke elementen en ook een spantafel speciaal voor de gebogen panelen van MartinLogan. Bezoekers kunnen dus zien hoe een elektrostatische luidspreker wordt gebouwd. Het wordt dus volgens Solosound een kijkje in de keuken.

 De organisatie laat weten dat Twinstatic Audio ook als exposant vertegenwoordigd zal zijn, om de nieuwe elektrostaten van Final te demonstreren. Zij brengen de Final Model 3, 5 en 12 mee.

Consumpties zijn inbegrepen bij de entreeprijs (10 euro, uitsluitend contant te betalen).

Zaterdag 20 januari om 10:00 uur gaan de deuren open en sluiten weer om 18:00 uur om dan zondag 21 januari om 10:00 uur weer open te gaan.

Het evenement vindt plaats op het volgende adres:

Nationale Elektrostatendagen
IJsselmeerstraat 314

1271 GE Huizen

Meer weten? Kijk dan op de website van Solosound.

Ter info: we zijn benaderd door Penhold, de importeur van de elektrostaten van MartinLogan, met het verzoek om erbij te vermelden dat zij niet bij het evenement betrokken zijn, of bekend met de opstelling tijdens deze dagen.


EDITORS' CHOICE