Musical Fidelity lanceert Nu-Vista DAC en Nu-Vista Vinyl 2

Audiomerk Musical Fidelity heeft zijn Nu-Vista productlijn uitgebreid met de Nu-Vista DAC en de Nu-Vista Vinyl 2. Er komt ook een optionele voeding die is gebaseerd op de voedingen die zijn gebouwd voor de versterkers in de Nu-Vista productlijn.

Musical Fidelity Nu-Vista DAC: DA-converter

De Nu-Vista DAC is de nieuwe vlaggenschip DA-converter van Musical Fidelity, gebouwd rond de veelgeprezen ESS 32-bit HyperStream II DAC-architectuur. De Nu-Vista DAC bevat de eigen Nuvistor-circuits, waarbij elk kanaal een volledig gebalanceerde fase van Nuvistor 7586 triodebuizen heeft die een discrete klasse A-versterkerbuffer vormen.

Volgens de ontwerpers is nooit eerder in de geschiedenis van hifi een ontwerp gemaakt waarbij Nuvistor-buizen gekoppeld zijn aan de modernste, volledig gebalanceerde en discrete technologie en geavanceerde moderne digitale architectuur. Het digitale gedeelte van de DA-converter gaat rechtstreeks over in een hoogwaardige, volledig differentiële analoge fase. Elk kanaal heeft zijn eigen, volledig gebalanceerde Nuvistor-eindtrap. De kracht van de Nuvistors wordt benut als een uitstekende uitgangstrap met lage impedantie, ultralage vervorming en ondoorgrondelijk weinig ruis.

De Nu-Vista DAC beschikt over cinch- en XLR-uitgangen. Digitaal signaal komt binnen via drie optische ingangen, en cinch-ingang, een USB-ingang en een AES/EBU-ingang. Een I2S-ingang is ook aanwezig, voor een nog in de toekomst aan te kondigen Nu-Vista cd-speler.

De afmetingen van de Nu-Vista DAC zijn 483 x 188 x 510 millimeter (B x H x D) en hij weegt 21,5 kilogram.

Musical Fidelity Nu-Vista Vinyl 2: instelbare phono-versterker

De Nu-Vista Vinyl 2 is het nieuwe vlaggenschip van de phono-voorversterkers van Musical Fidelity. Uiteraard is hij geschikt voor zowel MM-elementen als MC-elementen en net als de Nu-Vista DAC heeft de Nu-Vista Vinyl 2 een discrete klasse A Nuvistor-buizentrap.

De Nu-Vista Vinyl 2 heeft in tegenstelling tot zijn voorganger Nu-Vista Vinyl discrete en volledig gebalanceerde audiocircuits aan de binnenkant. De phono-voorversterking bevat drie versterkingstrappen die worden aangedreven door volledig discrete transistorcircuits werkend in klasse A. De EQ-trap is volledig passief en in twee afzonderlijke fasen (split-passief). Dit is duurder om te ontwerpen en te implementeren, maar zorgt voor de meest nauwkeurige weergave van de ideale EQ-curve. Gesplitste passieve egalisatie zorgt voor een betere impedantie-aanpassing en een lagere afwijking van de ideale EQ.

Naast de standaard RIAA-curve kan de Nu-Vista Vinyl 2 ook de twee minder gebruikelijke DECCA- en COLOMBIA-curven gladstrijken. De audiosignalen van de phono-voorversterker gaan voor elk kanaal naar een apart bord, met een volledig gebalanceerde discrete klasse A Nuvistor-trap.

De strakke PCB-indeling en het doelgerichte ontwerp garanderen de laagst mogelijke ruis en vervorming met een lage uitgangsimpedantie. Cinch- en XLR-uitgangen hebben beide hun eigen individuele trappen, zodat ze tegelijkertijd kunnen worden gebruikt. De Nu-Vista Vinyl 2 heeft hetzelfde centrale informatiescherm op het front als alle andere nieuwe leden van de Nu-Vista productlijn.

Verder heeft de Nu-Vista Vinyl 2 als basis van de voeding de voortdurend doorontwikkelde Super Silent Power Transformers. Industriële stopcontacten met EMI-filter en DC-blokkering stoppen interferenties en elimineren het gebrom van de transformator. De ingekapselde ringkerntransformator is speciaal ontworpen voor delicate phonosignalen en heeft een lage kernverzadiging en extreem lage elektromagnetische straling. Elke discrete versterkertrap heeft een DC-servo die een optimale DC-modus garandeert.

De voorversterker wordt aangedreven door twee hoogwaardige symmetrische ruisarme voedingen, één voor elk kanaal. Alle volledig gebalanceerde Nuvistor PSU's zijn passief gefilterd en geregeld.

De afmetingen van de Nu-Vista Vinyl 2 zijn hetzelfde als die van de Nu-Vista DAC, t.w. 483 x 188 x 510 millimeter (B x H x D) en hij weegt 22 kilogram.

Musical Fidelity Nu-Vista Uni PSU: optionele voeding voor Nu-Vista broncomponenten

Ten slotte, Musical Fidelity heeft alvast de optionele Nu-Vista Uni PSU aangekondigd, een hoogwaardige voeding die geschikt is om zowel de Nu-Vista DAC als de Nu-Vista Vinyl 2 als de toekomstige Nu-Vista CD te voeden, tegelijkertijd.

Musical Fidelity Nu-Vista DAC en Nu-Vista Vinyl 2: prijzen en leveringsinformatie

Beide componenten zijn naar verwachting in de loop van november 2023 voor het eerst leverbaar in een zwarte en zilverkleurige uitvoering. We hebben nog geen officiële prijsinformatie vernomen, maar naar verluidt is de prijs net geen 11.000 euro voor elk van de componenten. De Nu-Vista Uni PSU komt naar verwachting in de loop van het eerste kwartaal van 2024.


MERK

EDITORS' CHOICE