Musical Fidelity komt met nieuwe phono-trap: welkom Nu-Vista Vinyl

Het Britse audiobedrijf Musical Fidelity zal begin volgend jaar een nieuw product toevoegen aan de Nu-Vista-productlijn. Het nieuwe apparaat is een phono-versterker met de naam Nu-Vista Vinyl en is naar eigen zeggen de eerste high-end phono-voorversterker van het bedrijf. Het apparaat heeft maar liefst vijf ingangen die ieder afzonderlijk kunnen worden geconfigureerd voor een mc-element of mm-element. Voor het overige heeft Musical Fidelity nog niet veel bijzonderheden losgelaten, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Musical Fidelity Nu-Vista Vinyl: multifunctionele duizendpoot onder de phono-trappen

Het in Groot-Brittannië gevestigde bedrijf Musical Fideliy bouwt versterkers, DA-converters en cd-spelers. De productlijn Nu-Vista is de huidige toplijn van het bedrijf. De Nu-Vista-productlijn krijgt begin 2018 een nieuw familielid, zijnde een nieuwe phono-versterker die is bedoeld voor de veeleisende vinylliefhebber. Musical Fidelity heeft een ruime ervaring met het bouwen van phono-trappen. De Nu-Vista Vinyl zou het nieuwe paradepaardje moeten worden.

De gebruiker van de Nu-Vista Vinyl heeft de beschikking over vijf ingangen. Iedere ingang kan afzonderlijk worden geconfigureerd voor een mm-element of mc-element waarbij impedantie en capaciteit per ingang ingesteld en opgeslagen kunnen worden. Wie bijvoorbeeld twee draaitafels of een draaitafel met meerdere armen zou bezitten, kan zijn draaitafels of armen tot vijf stuks tegelijk aansluiten en eenmalig inregelen.

Volgens Musical Fidelity heeft de Nu-Vista Vinyl een zeer lage vervorming en een nagenoeg perfecte RIAA-curve tot 60 kHz. Het linker- en rechterkanaal hebben ieder hun eigen voeding. Wij hebben de Nu-Vista Vinyl nog niet gehoord, maar de aankondiging van Musical Fidelity is in elk geval veelbelovend.

Musical Fidelity Nu-Vista Vinyl: prijs en leveringsinformatie

Waarschijnlijk zal de Nu-Vista Vinyl in januari 2018 op de markt komen. Op een Engelse website zagen wij een prijs van 3.300 Britse ponden en op een Duitstalige website een prijs van net geen 3.000 dollar. Voornoemde bedragen zijn slechts een indicatie en deze indicatie wordt ook nog eens beïnvloed door wisselkoersen, transportkosten en het lokale BTW-tarief. Musical Fidelity heeft zelf nog geen prijsinformatie gegeven.

MERK

EDITORS' CHOICE