Musical Fidelity introduceert Nu-Vista versterkers PRE, PAS en PAM

Het Oostenrijkse audiomerk Musical Fidelity heeft een drietal nieuwe versterkers uitgebracht die lid zijn van de Nu-Vista productlijn. Model PRE is een voorversterker, de PAS is een tweekanaals eindversterker en de PAM is een mono eindversterker. Van deze laatste zijn dus twee exemplaren nodig voor stereogeluid. Alledrie modellen hebben een voeding in een aparte gelijkvormige behuizing.

Musical Fidelity Nu-Vista PRE, PAS en PAM: buizen in de voortrappen

Volgens de persverklaring van fabrikant Musical Fidelity borduren de nieuwe vlaggenschepen voort op de techniek van de Nu-Vista 800. De nieuwe versterkers hebben buizen in de voortrappen gekregen. De zogenoemde NuVistor-buizen werden uitgevonden halverwege de vorige eeuw om de vele tekortkomingen van conventionele buizen op te lossen. In tegenstelling tot conventionele buizen bieden Nuvistor-buizen een zeer hoge betrouwbaarheid, lage microfonie, weinig ruis, consistentie van batch tot batch, klein formaat, relatief laag stroomverbruik en geweldige technische prestaties, aldus de persverklaring van Musical Fidelity

De Nu-Vista PRE is een traditionele volledig analoge voorversterker met twaalf onafhankelijke ingangen, waarvan zes gebalanceerde XLR-ingangen en zes cinch-ingangen. Het muzieksignaal wordt gerouteerd via een gebalanceerd circuit voorzien van een NuVistor-buis. De uitgangstrap werkt in klasse A en de gebruiker kan kiezen tussen de XLR- en cinch-uitgang. De behuizing is gemaakt van aluminium en de voorversterker weegt 22 kilogram. Dat is echter zonder de voeding, die zich in een aparte behuizing bevindt en nog eens 24 kilogram toevoegt. Dat is dus samen 46 kilogram en er zijn hoogwaardige eindversterkers die minder wegen.

De bijpassende Nu-Vista PAS heeft een achttal 6S 51N Nuvistor-buizen in de ingangstrap gecombineerd met afzonderlijke discrete componenten voor een gebalanceerd circuit met lage vervorming, gebaseerd op de legendarische Titan 1000W-versterker. Vijf paar transistors zorgen voor een stabiele en betrouwbare werking. De afzonderlijke condensatoren voor bulkvoedings- en uitgangsapparaten verminderen de uitgangsimpedantie en verbeteren de dynamiek. Toegevoegde smoorspoelen verbeteren de toevoerrimpel en reductie van pulsstroompiek, aldus de ontwerpers.

Aan vermogen geen gebrek. De Nu-Vista PAS kan 300 Watt per kanaal aan acht Ohm, 500 Watt per kanaal aan vier Ohm en pieken van 1.000 Watt aan twee Ohm leveren. De opgegeven S/R-verhouding is groter dan 108 dB. Het opgegven frequentiebereik loopt van 5 Hz tot 50 kHz. Ook de Nu-Vista PAS heeft een aparte voeding in een gelijkvormige behuizing.

Meer uitgangsvermogen en betere kanaalscheiding nodig? In dat geval is er de Nu-Vista PAM, waarbij de laatste letter M voor “mono” staat. Het vermogen van de PAM is grofweg twee keer zo groot als van stereomodel Nu-Vista PAS. Elke PAM weegt 27 kilogram en de bijbehorende voeding voegt maar daar nog eens 40 kilogram aan toe.

Musical Fidelity Nu-Vista PRE, PAS en PAM: prijzen en leveringsinformatie

De levering zou binnenkort moeten gaan beginnen in een zilverkleurige en zwarte uitvoering.

Nu-Vista PRE + voeding: 22.000 euro
Nu-Vista PAS + voeding: 24.000 euro
Nu-Vista PAM + voeding: 44.000 euro (per paar)

MERK

EDITORS' CHOICE