Bang & Olufsen lanceert Beosound A5 in een uitvoering van Spaced Aluminium

Het Deense Bang & Olufsen heeft een nieuwe uitvoering van zijn bestaande draadloze luidspreker Beosound A5 uitgebracht. De nieuwe uitvoering van de A5 wordt aangeduid met de naam Spaced Aluminium. De grille van de Beosound A5 Spaced Aluminium is met de hand vervaardigd en afgewerkt in Factory 5 in Struer, Denemarken. Hiermee wordt Bang & Olufsen's erfgoed op het gebied van design en vakmanschap in aluminium geëerd, aldus het persbericht. 

Beosound A5 Spaced Aluminium

Het welbekende Bang & Olufsen is een luxe audiomerk opgericht in 1925 in Struer, Denemarken, door Peter Bang en Svend Olufsen wiens toewijding en visie de basis blijven voor het bedrijf. Al bijna een eeuw verlegt Bang & Olufsen naar eigen zeggen de grenzen van audiotechnologie gecombineerd met afwijkende en in het oog springende ontwerpen.

Het omhullende rooster van de Beosound A5 Spaced Aluminium is een delicaat vormgegeven ontwerp dat is gemaakt van meer dan 3.500 aluminium schijven die de illusie wekken dat ze aan de voorkant van de luidspreker zweven. Vice President of Product Marketing, Michael Henriksson, verklaart: “we werken al jaren met verschillende cirkelvormige patronen in onze luidsprekerroosters. Het is een handtekening geworden, maar dit is een gloednieuwe stijl. Normaal gesproken is de cirkelvorm het gat waarin het geluid door een luidsprekerrooster stroomt, maar hier hebben we het idee omgedraaid en de cirkelvorm de centrale attractie gemaakt, waardoor het geluid eromheen stroomt. Het uiterlijk van de 'zwevende schijven' is gecreëerd met behulp van een tweede laag aluminium, zorgvuldig ontworpen in een raster achter het oppervlak om de optische illusie te creëren en het geluid door te laten stromen.”

De nieuwe uitvoering in Spaced Aluminium is een toevoeging aan het bestaande portfolio van Beosound A5 afwerkingen Nordic Weave en Dark Oak. “Hoewel de Nordic Weave en Dark Oak varianten verschillen in stijl, voelen ze allebei warm en natuurlijk aan, weerspiegelen ze en passen ze in de materialen en texturen die we gewend zijn in onze huizen te zien. De visie met Spaced Aluminium is totaal anders. Deze editie voelt grafisch, contrasterend en technisch aan. Het is nog steeds enigszins neutraal en puur, maar uiterst expressief en sculpturaal. Het voegt een compleet nieuwe dynamiek toe aan de Beosound A5, en we willen dit in de loop der tijd alleen maar uitbreiden,” aldus de toelichting van Bang & Olufsen.

De Beosound A5, die in april 2023 werd gelanceerd, bevindt zich op het kruispunt waar draagbare en home audio elkaar ontmoeten. Hij is ontworpen om met gemak van kamer naar kamer te worden gedragen, of hij nu op de vloer, op een plank of op tafel staat. Dankzij de IP65 water- en stofdichtheid kan de Beosound A5 ook moeiteloos mee naar buiten en op avontuur. Met een afspeeltijd van meer dan twaalf uur en een draadloze telefoonoplader geïntegreerd in het bovenpaneel van de speaker, is de Beosound A5 Bang & Olufsen's meest veelzijdige speaker tot nu toe en de perfecte draagbare audio metgezel. De speaker wordt bediend via een gestroomlijnde gebruikersinterface of rechtstreeks via de Bang & Olufsen App.

Beosund A5 Spaced Aluminium: resultaat van een geschiedenis van aluminium uitmuntendheid

Bang & Olufsen is al bijna 70 jaar toonaangevend op het gebied van materiaalinnovatie met aluminium, sinds 1955 toen het bedrijf de conventionele benadering van het gebruik van cadium, chroom en nikkel voor audioproducten trotseerde en in plaats daarvan koos voor experimenten met aluminium.

Over dit onderwerp merkt Michael Henriksson het volgende op: “we wilden deze editie van de Beosound A5 heel puur houden en ons richten op ons werk met aluminium, de unieke textuur en glans die dit materiaal geeft. Door de kleur natuurlijk te houden en perfect af te stemmen op de behuizing van de luidspreker en de nieuwe handgreep, blijft de focus liggen op het kunstwerk, de complexiteit en het vakmanschap van de grille. We hebben een rijke geschiedenis in aluminium en we zijn geïntrigeerd door ons verleden. Aluminium is een tijdloos materiaal dat mooi veroudert en onze waarden weerspiegelt voor het maken van producten die lang meegaan. Dat gezegd hebbende, zijn we ook erg geïnspireerd door de toekomst van aluminium als materiaal voor onze producten, door grenzen te verleggen en nieuwe ontwerpen te ontwikkelen door creatief te experimenteren. Dit is nog maar het begin.”

Beosund A5 Spaced Aluminium: nieuwe functies ontgrendelen na software-update

De Beosound A5 Spaced Aluminium valt samen met een belangrijke software-update voor de draagbare luidspreker, die nieuwe functies ontsluit via het toekomstgerichte softwareplatform Mozart van Bang & Olufsen.

Automatic Stereo Pairing via ultra-wide-band technologie wordt geactiveerd in de nieuwe software-update, hetgeen betekent dat twee Beosound A5-luidsprekers automatisch gekoppeld kunnen worden zodra ze zich binnen elkaars bereik bevinden, voor een soepelere connectiviteit. Met behulp van de Bang & Olufsen app kan de Beosound A5 dankzij de geavanceerde connectiviteit ook naadloos worden geïntegreerd in een Bang & Olufsen home audio set-up met meerdere producten.

Fluid Sweet Spot wordt ook geïntroduceerd, waarmee muziek wordt weergegeven zoals de artiest het bedoeld heeft. Wanneer de Beosound A5 in stereo is gekoppeld, kan deze met één tik in de B&O-app een ideale geluidsweergave instellen op basis van de positie van de luisteraar.

Beosund A5 Spaced Aluminium: prijs en leveringsinformatie

De Beosound A5 Space Aluminium gaat voor net geen 1.500 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE