Bang & Olufsen lanceert Beosound A5 die in samenwerking met GamFratesi is ontworpen

Het in Denemarken gevestigde Bang & Olufsen introduceert de nieuwe draagbare Beosound A5 luidspreker. De Beosound A5 is ontworpen in samenwerking met het Deens-Italiaanse designduo GamFratesi en slaat een poëtische brug tussen de noordelijke en zuidelijke designculturen met het meeslepende geluid, het zorgvuldige vakmanschap en de lange levensduur van de producten waar Bang & Olufsen bekend om staat.

Bang & Olufsen Beosound A5: draagbare luidspreker

“Beosound A5 is onze nieuwe high-end draagbare luidspreker die Bang & Olufsen's jarenlange benadering van tijdloos design combineert met onze visie op geluid voor de toekomst,” aldus VP Product Marketing, Michael Henriksson. “We zijn verheugd om voor het eerst samen te werken met GamFratesi om twee luidsprekerontwerpen te creëren die geworteld zijn in een Scandinavische esthetiek met een duidelijk eigen ontwerpsignatuur.”

De Beosound A5, verkrijgbaar in twee verschillende kleurstellingen, is uitgevoerd in naturel aluminium met een voorkant van geweven papiervezel en een licht eikenhouten handvat, hetgeen doet denken aan relaxte Scandinavische zomers aan het strand. De zwarte antraciet aluminium versie in combinatie met een donker eikenhouten luidsprekerkap en handgreep roept de esthetiek op van winterse bossen. Beide afwerkingen passen prachtig in een huis of buiten in de natuur en presenteren het beste van Scandinavisch design.

Bang & Olufsen Beosound A5: design icoon

De Beosound A5 bevindt zich op het punt waar draagbare en home audio elkaar ontmoeten. Dankzij het massief eikenhouten handvat kan de luidspreker met gemak van kamer naar kamer worden gedragen, of hij nu op de vloer, op een plank of op tafel staat. Dankzij de IP65 water- en stofdichtheid kan de Beosound A5 ook moeiteloos mee naar buiten en op avontuur. Met een speelduur van meer dan twaalf uur en een in de bovenkant van de luidspreker geïntegreerde draadloze telefoonoplader is de Beosound A5 de meest veelzijdige luidspreker van Bang & Olufsen tot nu toe en het perfecte draagbare audiomaatje. Hij wordt bediend via een slanke gebruikersinterface of rechtstreeks via de Bang & Olufsen App.

“Onze inspiratie voor de Beosound A5 kwam van vele plaatsen, waaronder de iconische Beolit-serie en natuurlijke materialen die synoniem zijn met de kleuren en texturen die in de Scandinavische natuur te vinden zijn,” aldus GamFratesi. “Van de traditionele strohoeden uit Panama die op stranden worden gedragen tot de handgeweven lederen accenten van Deense stoelen uit de jaren zestig, mengsels van natuurlijke materialen die op experimentele manieren worden toegepast vormden de leidraad voor onze designreis.” De zachte organische rondingen en natuurlijke materialen van de Beosound A5 verwijzen naar de gebogen randen en het handvat van de in 1961 gelanceerde Beolit 607. De houten teakhouten afwerking van de Beolit 800 en Beolit 1000, oorspronkelijk ontworpen door Jacob Jensen tussen eind jaren 60 en begin jaren 70, was ook van invloed op GamFratesi's ontwerpproces voor de Beosound A5.

Bang & Olufsen Beosound A5: krachtigste draagbare luidspreker tot nu toe

De Beosound A5, de krachtigste draagbare luidspreker van Bang & Olufsen tot nu toe, zorgt overal waar hij staat voor groots geluid. De vierweg driver setup met vier digitale versterkers levert een gecombineerd vermogen van 280 Watt, waarmee grote ruimtes gevuld kunnen worden met dynamisch 360-graden geluid. Bestaande uit 1 x 5,25 inch woofer, 2 x 2 inch middentoner en 1 x driekwart inch tweeter, blinkt de Beosound A5 volgens de fabrikant uit in zowel design als geluid.

De Beosound A5 is esthetisch geïnspireerd op de Beolit-serie van Bang & Olufsen, maar de technologie is gebaseerd op de toonaangevende Beolab 90 en 50 hifiluidsprekers. De Beamforming-technologie, een innovatie die voor het eerst in de Beolab-serie werd toegepast, is nu ook in de Beosound A5 gebruikt om het geluid met grote precisie te regelen. Dit creëert een meeslepende ervaring die de verwachtingen van een draagbare luidspreker ver te boven gaat.

Bang & Olufsen Beosound A5: ontworpen voor een lange levensduur

Bang & Olufsen staat naar eigen zeggen bekend om zijn duurzame producten en de Beosound A5 vormt daarop geen uitzondering. Naast zijn tijdloze uiterlijk is de luidspreker modulair ontworpen, zodat hij indien nodig eenvoudig kan worden onderhouden en gerepareerd om zijn levensduur te verlengen in plaats van te worden vervangen door een nieuwe luidspreker. Bang & Olufsen zal de eenvoudig verwisselbare frontpanelen in nieuwe materialen en kleurstellingen blijven produceren, zodat de Beosound A5 kan meegroeien met de stijl en identiteit van de klant.

Deze ontwerpelementen zorgen voor een lange levensduur bij één klant en mogelijk meerdere loops met een reeks verschillende eigenaren in de toekomst. Als de Beosound A5 na vele jaren het einde van zijn levensduur heeft bereikt, zijn circulaire oplossingen mogelijk dankzij de eenvoudige demontage en het gebruik van hoogwaardige materialen voor structurele onderdelen.

Dankzij Bang & Olufsen's softwareplatform Mozart gaat de levensduur van de Beosound A5 verder dan het fysieke vakmanschap en het modulaire ontwerp. Mozart biedt de meest moderne functies op het gebied van audio, connectiviteit en softwaredesign. Het verbindt het erfgoed van het verleden, de technologie van het heden en de innovatie van de toekomst van Bang & Olufsen-producten. De Beosound A5 heeft de capaciteit en het vermogen om mee te groeien met nieuwe technologieën en nieuwe luisterervaringen te ontsluiten.

Bang & Olufsen Beosound A5: een naadloze verbinding

De veelzijdigheid van de Beosound A5 gaat verder dan alleen het design en de software. Dankzij het Mozart-platform kunnen twee Beosound A5's niet alleen op zichzelf staan, maar ook naadloos met elkaar worden verbonden in een stereosysteem of een andere Mozart-luidspreker uit het portfolio van Bang & Olufsen. Bovendien kan Mozart naadloos worden geïntegreerd in een Bang & Olufsen smart home-systeem, waardoor met één druk op de knop een meeslepende multiroom-ervaring wordt gecreëerd.

De toekomstgerichte mogelijkheden van Mozart en de introductie van ultra-wide-band zullen mettertijd nieuwe functies ontsluiten, zoals Proximity Pairing, waarmee connectiviteit een stap verder wordt gebracht. Proximity Pairing verbindt automatisch twee Beosound A5's met elkaar voor een indrukwekkende stereo-ervaring wanneer ze bij elkaar in de buurt staan.

De Beosound A5 is compatibel met Beolink Multiroom, Airplay 2, Chromecast, Spotify Connect, Bluetooth 5.2 en meer, wat bewijst dat het meer is dan alleen het fysieke ontwerp dat gemaakt is om overal mee naar toe te nemen.

Bang & Olufsen Beosound A5: adviesprijzen

Beosound A5, lichte uitvoering:         999 euro
Beosound A5, donkere uitvoering:  1.099 euro

MERK

EDITORS' CHOICE