Vertere Acoustics lanceert draaitafelelementen Dark Sabre en XtraX

De Britse audiofabrikant Vertere Acoustics heeft een tweetal nieuwe draaitafelelementen gelanceerd. De XtraX is een MC-element en de Dark Sabre is een nieuw MM-element. De eerste leveringen gaan naar verwachting aan het einde van oktober plaatsvinden.

Touraj Moghaddam, de oprichter en hoofdontwerper van het in Groot-Brittannië gevestigde Vertere Acoustics, heeft de nieuwe draaitafelelementen Vertere XtraX en Vertere Dark Sabre gelanceerd. De ontwerpen van de Britse fabrikant zijn gebaseerd op technisch onderzoek en ontwikkeling en worden ondersteund door jarenlange experimenten en ervaring. De paarse kleur van de XtraX heeft geen technische basis en is bedoeld is om de aandacht te trekken en de afdeling marketing blij te maken, maar de harde anodisatie die de paarse afwerking mogelijk maakt, draagt wel bij aan de algehele prestaties.

Vertere Acoustics XtraX: MC-element

De XtraX is een MC-element met een lagere tipmassa en een stijvere, snellere cantilever bevestigd aan een kruisspoel met zeer lage massa in een tijdconstant magnetisch veld, Deze combinatie van techniek staat bekend als “Direct Drive”.

De behuizing is nauwkeurig CNC-gefreesd uit een massieve aluminiumlegering en hard geanodiseerd. De behuizing heeft schroefgaten voor de meegeleverde roestvrijstalen schroeven voor een correcte koppeling van het cartridgelichaam aan de armkop. Drie specifiek ontworpen contactpunten die CNC-gefreesd zijn in de bovenkant van de behuizing en zorgen voor de exacte vereiste mechanische koppeling. De uitlijningsrand aan de voorkant maakt montage makkelijker.

 

De generator met lage massa maakt gebruik van een Samarium-Cobalt-magneet met een kruisspoel met lage massa, gemaakt van zuivere nieuwe koperdraden. De generator met lage massa is in de behuizing met hoge massa gemonteerd met behulp van een Quad-Point-contact met vier roestvrijstalen 'spike'-schroeven voor optimale ondersteuning en controle van ongewenste mechanische trillingen.

Vertere Acoustics geeft een frequentiebereik op van 10 Hz tot 45 kHz en een uitgangsspanning van 0,45 mVolt.

Vertere Acoustics Dark Sabre: MM-element

 

Vertere Acoustics heeft eerder MM-element Sabre uitgebracht. De Dark Sabre kan volgens het bedrijf met zijn enkele kristal, nude micro-elliptische diamant en dubbele aluminium telescopische cantilever als een verbeterde versie worden gezien.

 

De behuizing is gemaakt van een aluminiumlegering en CNC-precisie gefreesd uit een massief blokje en vervolgens hard geanodiseerd zwart. De generator met lage massa maakt gebruik van een Alnico-magneet met een kruisspoel met lage massa, gemaakt van zuivere nieuwe koperdraden. De generator met lage massa is in de behuizing met hoge massa gemonteerd met behulp van een Quad-Point-contact met vier roestvrijstalen 'spike'-schroeven voor optimale ondersteuning en controle van ongewenste mechanische trillingen.

Het opgegeven frequentiebereik loopt van 14 Hz tot boven 28 kHz en de uitgangsspanning is 4,3 mVolt.

Vertere Acoustics XtraX en Dark Sabre: prijzen en leveringsinformatie

Naar verwachting zijn de nieuwe draaitafelelementen XtraX en Dark Sabre aan het einde van oktober beschikbaar voor levering. De XtraX heeft een adviesprijs van net geen 7.000 euro en de Dark Sabre gaat voor net geen 1.800 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE