Vertere Acoustics lanceert mm-element Sabre

Het in Groot-Brittannië gevestigde audiobedrijf Vertere Acoustics heeft een nieuwe mm-element gelanceerd genaamd Sabre. De nieuwe Sabre wordt met de hand gemaakt en heeft een hoge kwaliteit aluminium behuizing.

Vertere Acoustics Sabre: mm-element

Het nieuwe mm-element Sabre van het Engelse Vertere Acoustics is voorzien van een Alnico-magneet die langdurig stabiel magnetisme en een sterke magnetische veld-tot-maatverhouding belooft. Bovendien is de cantilever en ophanging van elke Sabre individueel gepositioneerd en uitgelijnd bij Vertere om maximale muzikale prestaties te garanderen.

De behuizing van de Sabre is vervaardigd uit een aluminiumlegering, waarbij de uiteindelijke massa naar eigen zeggen perfect is afgestemd op de generator voor ideale ondersteuning en controle van ongewenste mechanische trillingen. De Sabre heft een gewicht van 10,3 gram.

Een 7,5 x 15,5 millimeter micro-elliptische diamanten styluspunt is stevig bevestigd en gebonden aan een aluminium buiscantilever, die is ontworpen voor maximaal volgvermogen zonder afbreuk te doen aan de hoogfrequente respons of lage oppervlakteruis. Sabre geeft een frequentiebereik op van minder dan 15 Hz tot meer dan 25 kHz, die, in combinatie met zijn bewegende magneet met lage massa en output van 4,0 mVolt, volgens opgave van de fabrikant “een levensecht dynamisch bereik en schaal creëert met ongelooflijk detail, laagfrequente 'punch', diepte en precisie.” De aanbevolen belastingscapaciteit is 100 – 200 pF en de kanaalscheiding is minimaal 22 dB.

Het element is gemonteerd via twee machinaal bewerkte bevestigingsgaten met schroefdraad. Bij de levering inbegrepen zijn een paar roestvrijstalen schroeven die zijn ontworpen om te zorgen voor een correcte koppeling van de behuizing aan de toonarmkop. De aanbevolen naalddruk is 2,0 gram.

Drie speciaal ontworpen contactgebieden die bovenop het element zijn geplaatst, zorgen voor de exacte mechanische koppeling die de Sabre-cartridge aan de toonarm vereist.

Vertere Acoustics Sabre: prijs en leveringsinformatie

Het Vertere Acoustics Sabre mm-element is verkrijgbaar voor 1.148 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE