NIEUWSSoulution

Soulution 727 voorversterker en Soulution 757 de-emphasis voorversterker

De in Zwitserland gevestigde audiofabrikant Soulution heeft de nieuwe 7-serie aangekondigd. De eerste twee producten zijn de 727 en 757, voorversterkers die meespelen aan de bovenkant van de markt. De nieuwe toestellen hebben hun debuut beleefd op de High End audiobeurs in München en zijn inmiddels voor levering vatbaar. Er zijn nu ook goede foto’s van de toestellen beschikbaar. 

Soulution: high end uit Zwitserland

Soulution is gestart in 2005 en vanaf 2006 is Symphony Audio de importeur. Ondanks de vooruitstrevende ontwerpen moet je voor snelle, trendgevoelige vernieuwingen niet bij deze fabrikant zijn. Dat is ook helemaal niet nodig want door de technisch vooroplopende ontwerpen, kan het Zwitserse merk zich ook goed veroorloven om de ontworpen jarenlang ongewijzigd te laten. Dat is niet alleen fijn voor de rust bij de eigenaren omdat je niet snel met een “achterhaald” model speelt, maar het is ook fijn dat een aankoop heel lang zijn waarde blijft houden. Mede daarom is een nieuw Soulution ontwerp altijd groot nieuws en in dit geval gaat het zelfs om twee producten, t.w. de 727 voorversterker en 757 de-emphasis voorversterker.

Om nog echt verder te kunnen komen waren de ontwerpers genoodzaakt om van de grond af aan opnieuw te beginnen. De hoofdvraag was daarbij: Kunnen we minder toevoegen en minder weglaten vergeleken met wat we al hebben bereikt? Uiteindelijk is het merk in dat doel geslaagd. Soulution CEO Cyrill Hammer: “We hebben al het mogelijke gedaan om de prestaties van onze toplijn opnieuw op eenzame hoogte te krijgen. Dat dit doel uiteindelijk is gelukt maakt mij enorm trots en geeft onze klanten opnieuw het vertrouwen voor de toekomst.”

De belangrijkste verbeteringen van de nieuwe Soulution 727-voorversterker op een rij:

 • De ruisvloer is met ongeveer 20 dB verminderd tot -170(!)
 • De bandbreedte werd verbreed tot 20 MHz (!)
 • Overdracht van stoorinvloeden is verminderd met -20 dB
 • Kanaalscheiding verhoogd met 30dB (!)
 • Geen meetbare vervorming (!)
 • De behuizing is nieuw ontworpen en esthetisch mooi aangescherpt
 • Compromisloos ontwerp

Soulution 757 de-emphasis voorversterker (phono-versterker)

De Soulution 757 is vooral een topklasse phono voorversterker, maar wel één die is uitgerust met een reeks bijzondere en unieke mogelijkheden. Hoewel het apparaat in basis volledig is geoptimaliseerd voor Moving Coil en Moving Magnet elementen, is er ook de mogelijkheid om direct optische elementen zoals van DS Audio te gebruiken.

Maar het kan nog zeldzamer en dat is het benutten van de directe output van de koppen van taperecorders. Op de High-End in Munchen was dit fenomeen voor het eerst op hele kleine schaal te zien en Soulution is het eerste “grote” merk die dit ook oppakt. Daardoor kan er niet alleen bij vinyl uit een groot scala van maar liefst zes de-emphasis curven worden gekozen, maar zijn er ook nog eens vier afzonderlijke curven voor tape. Waarom dit niet op de taperecorder zelf kiezen? Omdat bij de 757 alle de-emphasiscurven tijdens het productieproces worden afgestemd op een nauwkeurigheid van +/- 0,1 dB 20 Hz tot 20 kHz en dat is echt ongekend goed.

De overige belangrijkste verbeteringen van deze Soulution 757 de-emphasis-voorversterker zijn:

 • Common-mode-afwijzingsratio > 125dB,
 • Bandbreedte verhoogd naar 2MHz (de-emphasis gecorrigeerd)
 • De behuizing is nieuw ontworpen en esthetisch mooi aangescherpt
 • Compromisloos ontwerp

Het gehoormatig eindresultaat van deze twee giganten is ongekend goed en met afstand het beste wat dit Zwitserse merk ooit heeft gepresteerd.

Meer weten? Kijk dan op de website van Soulution.

 

 

MERK

EDITORS' CHOICE