NIEUWS

Draadloos vs. bedraad: welke oordopjes zorgen voor de ultieme audio-ervaring?

Gastauteur | 21 september 2023 | Fotografie Gastauteur

Draadloze oordopjes zijn een geweldige trend op het moment. Ze zijn super makkelijk in gebruik en natuurlijk heb je geen struggles meer met kabels die altijd in de knoop zitten en overal in blijven hangen. Ook zijn de kabels vaak de eerste dingen die kapot gaan bij oortjes. Het plastic begint los te laten of er zit een los contact ergens, waardoor je in een onmogelijke houding moet gaan zitten om daadwerkelijk iets te horen. Heel onhandig. Daarom zijn draadloze oordopjes zo handig, maar bieden draadloze oordopjes ook de beste kwaliteit van geluid. Of heb je daarvoor toch echt die kabel nodig? Hoe ga je kiezen? Dat lees je in deze blog. 

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

De beste audiokwaliteit 

Als je muziek luistert wil je natuurlijk luisteren met de beste kwaliteit. Niets is zo vervelend als muziek luisteren met een krakend geluid. Dan is het beter om geen muziek te luisteren toch? Nu moet je natuurlijk weten of draadloos of bedraad het beste is voor optimale audiokwaliteit. Vaak is het zo dat bedrade oordopjes een stabielere audiokwaliteit bieden. Bij bedrade oordopjes heb je namelijk geen last van signaalverlies of draadloze compressie. Draadloze oordopjes kunnen ook een geweldige audio kwaliteit bieden, maar hier betaal je dan meestal ook iets meer voor. Natuurlijk is dit een goede investering die je dagelijks gaat gebruiken, maar dat is een persoonlijke afweging. 

Ga voor gemak!

Gemak is ook van groot belang als het gaat om de keuze voor bepaalde oordopjes. Natuurlijk zijn draadloze oordopjes heel makkelijk. We weten allemaal hoe lastig het is om de kabels van oordopjes uit de knoop te halen. Dit is natuurlijk ook niet goed voor de duurzaamheid van je oordopjes. Waarschijnlijk ben je ook weleens met je oordopjes in de deurklink blijven hangen. Je schrikt je dood en het is ook gewoon irritant. Dat heb je allemaal niet met draadloze oordopjes. Je moet er wel weer aan denken om ze op te laden anders heb je er natuurlijk niks aan. Ook dat is een domper: het perfecte album klaar staan en je oordopjes zijn leeg. Als je een echte fanatieke sporter bent, kunnen draadloze oordopjes ook echt heel handig zijn. Ze geven je veel meer bewegingsvrijheid en maken het een stuk makkelijker om te sporten. Ook tijdens het bellen kunnen draadloze oordopjes fijn zijn. Zo kun je lekker je ding doen terwijl je telefoon op tafel ligt bijvoorbeeld. 


EDITORS' CHOICE