NIEUWSDenon

Denon CEOL RCD-N12: compact alles-in-één systeem met CD-loopwerk en uitgebreide radio- en streaming-functies

Sinan Kökbugur | 01 september 2023 | Fotografie Fabrikant | Denon

Denon heeft de CEOL RCD-12DAB gelanceerd, een compact alles-in-één systeem dat is voorzien van een CD-loopwerk, analoge en digitale ingangen, uitgebreide radiofuncties en alle functies van het HEOS streaming-platform. Denon heeft ook een HDMI-aansluiting met ondersteuning van ARC gemonteerd. De koper kan kiezen uit een zwarte of witte uitvoering en optioneel kan een bijpassend paar luidsprekers worden meegeleverd.

Denon CEOL RCD-N12DAB

Denon heeft een nieuwe versie van zijn CEOL alles-in-één systeem gelanceerd. In 2018 was er de CEOL N10 die in 2020 werd opgevolgd door de CEOL N11. Nu is er de CEOL N12 en het grootste verschil is de toevoeging van een HDMI-aansluiting met ondersteuning van ARC. Voorts heeft Denon een draaitafelingang gemonteerd. De CEOL-systemen zijn met name bedoeld voor gebruik op een plek waar de ruimte beperkt is, bijvoorbeeld in een slaapkamer of studeerkamer. Wie geen stapel apparaten in zijn woonkamer wil hebben, zou wel eens heel tevreden kunnen zijn met een CEOL-systeem.

Denon geeft een vermogen op van 65 Watt per kanaal aan vier Ohm. Het frequentiebereik loopt maximaal van 10 Hz tot 40 kHz. De gebruiker kan radio luisteren via de analoge FM-tuner, maar ook via DAB (Band III) en dan is er ook nog internetradio. Alle streaming-functies van het HEOS-platform worden ondersteund., alsmede AirPlay 2 en Bluetooth-connectiviteit. De draaitafelingang is geschikt voor mm-elementen. Eventueel kan een andere eindversterker gebruikt worden en voor meer lage tonen heeft de CEOL RCD-N12DAB een subwooferuitgang.

De CEOL RCD-N12DAB heeft stevige luidsprekeraansluitingen en kan met elk luidsprekersysteem worden gebruikt. Wie geen luidsprekers bezit zou optioneel Denon’s eigen compacte tweeweg luidsprekers SC-N10 kunnen aanschaffen.

De kast van de CEOL RCD-N12DAB heeft afgeronde hoeken, een gemakkelijk af te lezen display en verlichte bedieningsknoppen. De afmetingen zijn 280 x 305 x 108 millimeter (B x D x H) en het apparaat weegt 3,4 kilogram. Een IR-standsbediening wordt meegeleverd.

Denon CEOL RCD-N12DAB: prijs en leveringsinformatie

De CEOL RCD-N12 komt in de loop van september op de markt voor net geen 800 euro in een zwarte en witte uitvoering. De als optie leverbare bijpassende luidspreker SC-N10 kost 100 euro per paar.

MERK

EDITORS' CHOICE