NIEUWSDenon

Denon’s nieuwste micro hifisysteem heet CEOL N10

Het Japanse Denon heeft een nieuw alles-in-één systeem gelanceerd genaamd CEOL N10. In de kast van de CEOL N10 is een cd-speler, FM-tuner en Heos multi-room functionaliteit ingebouwd. Een setje luidsprekers van het type SC-N10 wordt meegeleverd. Bluetooth? Optische digitale ingang voor een tv? USB-poort? Het zit er allemaal op. Vanaf augustus 2018 zou hij in de winkel moeten liggen.

Denon CEOL N10: klein maar behoorlijk compleet systeem

Denon heeft altijd al een traditie van compacte audiosystemen gehad en het Japanse bedrijf presenteert voortdurend oplossingen die zeer compacte afmetingen bieden, waardoor ze eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in elke woonomgeving, maar tegelijkertijd opmerkelijke functies en flexibiliteit bieden. Daarnaast tracht Denon zijn klanten ook te overtuigen met een goede geluidskwaliteit/

De CEOL N10 zou volledig bij deze filosofie moeten passen. De afwerking is mat, wit, zwart en later ook grijs, met een hoogglans bovenkant van acryl. Het apparaat heeft niet veel fysieke bedieningsknoppen. Op de kast zijn verschillende verlichte aanraakknoppen aangebracht waarmee het apparaat volledig kan worden bediend, maar een IR-afstandbediening wordt ook meegeleverd.

De CEOL N10 kan cd’s afspelen en heeft ook een RDS-compatible FM-tumer aan boord. DAB(+) zit er niet op. Via de usb-poort kan een daarvoor geschikt medium als bron worden gebruikt. De optische digitale ingang, die voorzien van automatische detectie, kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld een tv. De CEOL N10 schakelt automatisch in als er optisch signaal wordt aangeboden. Een leerfunctie om volumeregeling van de tv-afstandbediening over te nemen is ook aanwezig. Signaal kan ook draadloos via bluetooth worden aangeboden.

Sound United, eigenaar van Denon, wil het Heos ecosysteem in zoveel mogelijk apparaten bouwen en de CEOL N10 heeft dan ook volledige Heos functionaltieit. Muziek kan dus ook van een netwerkschijf worden gelezen. Verschillende streamingdiensten en natuurlijk ook internetradio kunnen worden gebruikt. Apple’s AirPlay 2 zal straks ook worden ondersteund.

De CEOL N10 heeft klasse D-versterkers aan boord. Ieder kanaal kan 65 Watt vermogen leveren en de warmteproductie is minimaal, zoals gebruikelijk met klasse D.

Denon CEOL N10: meegeleverde luidsprekers

Standaard wordt een set luidsprekers van Denon type SC-N10 meegeleverd. Omdat Denon onderdeel is van Sound United kan de klant ook kiezen voor een set (betere) luidsprekers van een ander merk uit de stal van Sound United, namelijk een setje Definitive Technology Demand 7, luidsprekers die wij onlangs hebben getest.

Nieuwsgierig geworden? Wij zullen t.z.t. een recensie over de CEOL N10 publiceren,

Denon CEOL N10: prijs en leveringsinformatie

De witte en zwarte uitvoering van de CEOL N10 zijn naar verwachting leverbaar vanaf augustus 2018. De grijze versie volgt in september 2018.

De officiële prijs voor Nederland is nog niet bekend, maar op een Duitstalige website zagen wij een prijs van net geen 600 euro voor de CEOL N10 vergezeld van een set luidsprekers van het type Denon SC-N10. Samen met een setje luidsprekers van zustermerk Definitive Technology type Demand 7 is de prijs net geen 1.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE