NIEUWSDenon

Denon CEOL N11 DAB: compleet systeem met optionele luidsprekers

Het Japanse audiomerk Denon heeft de CEOL N11 DAB aangekondigd, volgens de fabrikant een netwerkmuzieksysteem van de volgende generatie. De CEOL N11 DAB bouwt voort op het succes van Denon’s CEOL-productlijn en voegt DAB + / DAB-radio toe aan HEOS multiroom-functionaliteit en spraakbesturing via Amazon Alexa en Google Assistant. Vanaf augustus zou de CEOL N11 DAB in de winkel moeten liggen. Eventueel kan de koper er meteen een paar passende luidsprekers bij kopen.

Denon CEOL N11 DAB: alleen luidsprekers toevoegen

De CEOL N11 DAB van Denon gooit om te beginnen de hoeveelheid luisteropties omhoog met internetstreaming (via RJ-45 LAN of wifi), AirPlay 2 en bluetooth. Dankzij de USB-poort zijn digitale bibliotheken te benaderen op een NAS of USB-schijf. Voeg eventueel enkele Denon Home luidsprekers toe in verschillende kamers en bedien het allemaal met de HEOS-app, aldus de fabrikant.

De CEOL N11 DAB biedt internetradio en toegang tot streamingdiensten zoals Spotify, Amazon Music HD en Tidal maar biedt tevens DAB + / DAB (digitale radiostations) en analoge FM- en AM-radio.

Voorts is er een ingebouwde cd-speler. Als dat niet genoeg zou zijn, krijgt de gebruiker ook een cinch-ingang en twee optische ingangen, voor aansluiting van bijvoorbeeld een televisie en een subwooferuitgang om de output van een televisie of ander apparaat verder te ondersteunen.

De CEOL N11 DAB wordt geleverd zonder luidsprekers, maar Denon heeft een bijpassende set tweeweg luidsprekers ontwikkeld genaamd SC-N10. Elke luidspreker heeft een woofer/middentoner van twaalf centimeter en een tweeter van drie centimeter. De kasten zijn leverbaar in dezelfde drie kleuren als de CEOL N11 DAB. Dat is dus grijs, zwart of wit.

De CEOL N11 DAB heeft een verlicht aanraakgevoelig bedieningspaneel en een OLED-scherm dat duidelijke afspeelinformatie biedt die ook op afstand is te lezen.

Volgens Denon kan de CEOL N11 DAB maximaal 60 Watt per kanaal aan vier Ohm leveren. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 20 kHz. De luidsprekers  gaan van 50 Hz tot 20 kHz en hebben een impedantie van zes Ohm.

Denon CEOL N11 DAB: prijzen en leveringsinformatie

De Denon CEOL N11 DAB is verkrijgbaar in grijs, wit en zwart voor 529 euro. De optionele SC-N10-luidsprekers kosten 99 per paar. Vanaf augustus zouden de nieuwe spullen van Denon in de winkel moeten liggen.

MERK

EDITORS' CHOICE