NIEUWSAudeze

Sony neemt hoofdtelefoonfabrikant Audeze over

Het Japanse Sony Interactive Entertainment LLC heeft aangekondigd dat het een overeenkomst is aangegaan voor de overname van de Amerikaanse hoofdtelefoonfabrikant Audeze. Audeze maakt magnetostatsiche hoofdtelefoons en is pionier op het gebied van high-end gaming-hoofdtelefoons. Volgens de persverklaring zal Audeze een zelfstandig bedrijf blijven.

De overname zal de inspanningen van Sony Interactive Entertainment (SIE) naar eigen zeggen versterken om te blijven innoveren als het gaat om de audio ervaring van PlayStation games. Audeze zal onafhankelijk blijven opereren en multi-platform producten blijven ontwikkelen, terwijl het in Santa Ana (Californië) gevestigde bedrijf profiteert van de deelname aan het PlayStation-ecosysteem.

Audeze ontwikkelt bekroonde hoofdtelefoons voor de professionele audio-, audiofiele en gaming-markten. Deze hoofdtelefoon maakt gebruik van Audeze's gepatenteerde technologieën en unieke planaire magnetische drivers om een uitstekende geluidservaring te leveren voor zowel consumenten als opnameprofessionals, inclusief geluidstechnici bij veel game-ontwikkelingsstudio's. Audeze ontwerpt en produceert zijn planaire magnetische drivers en professionele hoofdtelefoons in zijn fabriek in Californië.

“Audeze is een vooraanstaand merk voor hoofdtelefoons en deze overname onderstreept de focus van Sony Interactive op innovatie en het bieden van de beste audio-ervaring aan PlayStation-spelers,” zo verklaart Hideaki Nishino, Senior Vice President, Platform Experience bij Sony Interactive Entertainment. “We zijn verheugd om de expertise van Audeze in het PlayStation-ecosysteem te brengen, voortbouwend op de grote vooruitgang die we hebben geboekt met PlayStation 5’s Tempest 3D AudioTech en de Pulse 3D draadloze headset.”

“Sony Interactive biedt Audeze een unieke kans om ons bedrijf op te schalen, terwijl we doorgaan met onze missie om de beste hoofdtelefoons te leveren aan opnameprofessionals, audiofielen en gamers,” aldus Sankar Thiagasamudram, CEO van Audeze. “We kijken er ook naar uit om bij te dragen aan de inspanningen van Sony Interactive om PlayStation-audio-ervaringen naar een hoger niveau te tillen.”

De voorwaarden van de geplande overname, waaronder de juridische vormgeving en de overnamesom, worden vanwege contractuele verplichtingen niet bekendgemaakt.


EDITORS' CHOICE