NIEUWSAudioEngine

Audioengine N22 2nd Gen: kleine desktopversterker voor luidsprekers en hoofdtelefoons

Het Amerikaanse Audioengine heeft zijn kleine desktopversterker N22 herzien. De nieuwe N22 2nd Gen heeft klasse D versterkingstechniek aan boord en ondersteunt Bluetooth aptX. Nieuw is ook de USB-C ingang.

Audioengine N22 2nd Gen

De N22 2nd Gen van Audioengine is bedoeld voor gebruik op een bureau, al kan het apparaat ook gebruik worden om bijvoorbeeld samen met een tweetal passieve luidsprekers het geluid van een televisie te versterken. Aan de achterzijde zijn stevige luidsprekeraansluitingen te vinden. Aan de voorkant is een hoofdtelefoonaansluiting gemonteerd. Het opgegeven vermogen aan de luidsprekeruitgang is 50 Watt per kanaal bij een impedantie van zes Ohm.

De nieuwe N22 2nd Gen is de vervanger van de N22 die al sinds 2010 op de markt is. De voeding is nu intern i.p.v. extern. Aan boord bevinden zich een nieuwe klasse D versterker (TDA7492) en hoofdtelefoonversterker (OPA1602). Nieuw is ook de ondersteuning van Bluetooth aptX en de USB-C ingang.

Muzieksignaal kan op vier manieren worden aangeleverd, t.w. draadloos via Bleutooth, digitaal via USB-C, analoog via een stereo cinch-aansluiting en analoog via een 3,5 millimeter stereo jackplugaansluiting. De ingebouwde hoofdtelefoonversterker is volgens de fabrikant ontworpen om een breed scala aan hoofdtelefoons aan te sturen. Er is ook een cinch-uitgang om bijvoorbeeld een subwoofer aan te kunnen sluiten.

De opgegeven S/R-verhouding van de N22 2nd Gen is groter dan 90 dB en het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 20 kHz.

Audioengine N22 2nd Gen: prijs en leveringsinformatie

Audioengine levert de N22 2nd Gen met luidsprekerkabels en signaalkabels. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE