NIEUWS

De ideale internetprovider voor de muziekliefhebber

Als liefhebber van muziek kun je natuurlijk niet zonder. Daarom zijn er steeds meer internetproviders die muziekzenders opnemen in hun contentaanbod. Daardoor kun je niet meer alleen naar de bekende radiozenders luisteren, maar is het ook mogelijk om naar speciale muziekzenders te kijken of te luisteren. Zo kun je bijvoorbeeld bij de meeste aanbieders van televisie kijken naar XITE, een zender die de hele dag door videoclips uitzendt. 

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Daar zit muziek in

Om je als muziekliefhebber te laten genieten van de beste muziek in goede kwaliteit, hebben steeds meer aanbieders van internet en televisie muziekkanalen opgenomen in hun zenderpakket. Zo heeft Canal Digitaal een speciaal muziekpakket, kun je bij KPN naar muziek luisteren in het Pluspakket en kun je bij T-Mobile altijd en overal muziek streamen aan de hand van Deezer. We hebben deze opties eens met elkaar vergeleken.

Canal Digitaal

Canal Digitaal heeft zich speciaal gericht op de echte muziekliefhebber. De aanbieder van internet en tv noemt zichzelf ‘de grootste jukebox van muziekzenders en radiozenders.’ Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week naar deze zenders luisteren. Voor iedere muzieksmaak is er wel een zender opgenomen in het pakket. Het maakt dus niet uit of je wilt genieten van klassieke muziek of helemaal los wilt gaan op heavy metal: er is voor iedereen genoeg keus.

We hebben gekeken naar het aanbod van deze internetprovider. Zo heeft de aanbieder onder meer Mezzo en Stingray Classica HD opgenomen in het muziekzenderpakket. Deze zenders zenden vooral klassieke muziek uit. Maar ook genieten van de mooiste Duitse volksmuziek via SchlagerTV is bijvoorbeeld mogelijk in het zenderpakket. Natuurlijk mogen de eigen hits uit Nederland met TV Oranje niet missen, en daarnaast kun je genieten van hits van Billie Ocean, ABBA en Michael Jackson via 192TV. Voor de muziek van tegenwoordig kijk en luister je naar XITE. Via het Canal Digitaal abonnement is er dus meer dan genoeg te kiezen, en bovendien is het aanbod heel gevarieerd.

KPN: muziek in het pluspakket

Ook bij KPN kun je flink dansen op de beste muziek. Zo heeft KPN diverse muziekzenders opgenomen in het Pluspakket. Daarvoor moet je wel een extra bedrag per maand betalen, maar krijg je toegang tot acht verschillende muziekzenders. Zo kun je ook bij KPN genieten van klassieke muziek, opera en ballet via Stingray Classica. Daarnaast luister je naar de kindvriendelijke muziekzender Nick Music, speciaal bedoeld voor kinderen tussen de 5 en 15 jaar. Je gaat helemaal terug naar de jaren ’80 via MTV 80’s.

In het Pluspakket krijg je ook toegang tot SLAM! TV, met veel leuke programma’s over muziek en luister je naar de beste Nederlandse en Vlaamse artiesten via TV Oranje. Wil je je laten verrassen door een mix van muziek? Dan is MTV Live HD een goede keuze. Voor deze zenders moet je wel een extra abonnement afsluiten. Je krijgt wel gratis toegang tot bijvoorbeeld XITE in het basispakket. Het Pluspakket kost 6,99 euro per maand extra. 

T-Mobile en streamingdiensten

Internetprovider T-Mobile pakt het anders aan. Daar kun je luisteren naar je favoriete muziek via Deezer. Als klant van T-Mobile kun je rekenen op een mooie korting per maand en kun je onbeperkt muziek streamen op al je apparaten. Met dit abonnement kun je je muziek ook offline opslaan. Handig voor tijdens het hardlopen. Daarnaast krijg je onbeperkt toegang tot alle luisterboeken in het assortiment en kun je met tot wel 6 gebruikers tegelijkertijd muziek streamen.

Deezer staat erom bekend dat je on demand muziek kunt afspelen en gemakkelijk je eigen collectie kan aanleggen. Alle muziek hoor je in hoge audiokwaliteit, wat de luisterervaring ten goede komt. Je luistert je favoriete muziek niet alleen op je telefoon of tablet, maar ook op je tablet en andere apparaten. Je hebt al een Deezer-abonnement via T-Mobile vanaf 6,99 euro per maand. Hetzelfde maandbedrag dus als dat KPN momenteel rekent voor het Pluspakket.


EDITORS' CHOICE