Bowers & Wilkins lanceert exclusieve Signature versies van 801 D4 en 805 D4

Het Engelse luidsprekermerk Bowers & Wilkins (B&W) heeft zijn modellen 801 D4 en 805 D4 herzien en opnieuw uitgebracht in twee exclusieve kleurstellingen. Maar er is meer gedaan dan een verfbeurt. Beide modellen hebben betere onderdelen gekregen.

Bowers & Wilkins Signature

Bowers & Wilkins (B&W) is zuinig op de naam Signature en behoudt naar eigen zeggen deze uitsluitend voor de meest exclusieve, significant geüpgradede versies van zijn gewone luidsprekers en technieken. Daarom mochten sinds de oprichting van de Britse luidsprekefabrikant in 1966 slechts zeven luidsprekerseries de prestigieuze aanduiding Signature dragen.

De nieuwe B&W 801 D4 Signature en 805 D4 Signature bouwen voort op een erfgoed dat teruggaat tot de veelgeprezen Silver Signature-luidspreker uit 1991, ontwikkeld als postuum eerbetoon aan John Bowers, de oprichter van het bedrijf. De nieuwe modellen versterken de toch al uitzonderlijke prestaties en esthetische benchmarks van de 801 D4 en 805 D4-modellen waarop ze gebaseerd zijn. Aan de modellen zijn zorgvuldige upgrades van de componenten en luxueuze, prachtige nieuwe afwerkingen toegevoegd.

De nieuwe 801 D4 Signature en 805 D4 Signature vertegenwoordigen het summum van de huidige denkwijze en het actuele design van B&W en kunnen daarom worden gezien als de nieuwe topmodellen onder de luidsprekers van B&W.

Bowers & Wilkins 805 D4 Signature: “onze meest hoogwaardige monitorluidspreker ooit”

De 805 D4 Signature stelt nieuwe normen voor capaciteit en prestaties in een kleiner, meer ruimtevriendelijk formaat dan zijn imposante broer. Evenals bij de grotere 801 D4 Signature het geval is, is de grille van de 805 D4 Signature geheel vernieuwd voor meer openheid en transparantie en is de cross-over van nieuwe bypasscondensatoren voorzien.

Daarnaast verbetert een volledig nieuw motorsysteem de prestaties van de 165 millimeter bas-/middentonendriver voor een strakkere weergave van het midden en verlengde bas. Tot slot is de aluminium bovenplaat mechanisch herzien om ongewenste geluiden en trillingen vanaf de constructie verder te beperken.

Bowers & Wilkins Signature: een viering van exclusiviteit met twee aparte kleurstellingen

Om hun prestigieuze positie binnen het portfolio van B&W duidelijk aan te geven, zijn zowel de 801 D4 Signature als 805 D4 Signature uitsluitend met twee exclusieve nieuwe afwerkingen verkrijgbaar. De Midnight Blue Metallic lak is dezelfde als die op de iconische Nautilus-luidspreker, met in totaal elf verf- en laklagen die machinaal worden gepolijst. Zonder de uithardingstijd mee te rekenen kost alleen het aanbrengen van de verf al meer dan 18 uur. De Midnight Blue Metallic luidsprekers hebben bovendien nog een speciaal ontwikkelde blauwe Leather by Connolly-afwerking op de bovenplaat.

Als alternatief zijn beide modellen ook leverbaar met een speciale California Burl Gloss houtfineerafwerking, met een uniek nerfpatroon en een luxe hoogglansafwerking, in combinatie met zwart Leather by Connolly. Het houtfineer is duurzaam geproduceerd technisch hout van de Italiaanse specialist ALPI. Met maar liefst veertien laklagen en meerdere polijstbewerkingen bedraagt de totale afwerkingstijd voor één 801 D4 Signature in California Burl Gloss meer dan 24 uur.

Dave Sheen, Brand President van B&W, zei bij gelegenheid van deze introductie: “In de 800-Serie Signature komen alle geledingen binnen het merk B&W, van onze collega's in de productie tot en met de topengineeringteams van onze R&D, bijeen om de allerbeste luidsprekers te produceren die wij ooit hebben gemaakt. Ik ben ongelooflijk trots op de collectieve inspanning waarmee we de nieuwe 800-Serie Signature-modellen hebben gemaakt en ik ben heel benieuwd wat recensenten en onze klanten ervan vinden.”

Bowers & Wilkins Signature: prijzen en leveringsinformatie

De 800-Serie Signature is vanaf 28 juni verkrijgbaar bij geselecteerde dealers. De modellen zijn verkrijgbaar in twee speciale afwerkingen genaamd Midnight Blue Metallic en California Burl Gloss.

B&W 801 D4 Signature: 50.000 euro
B&W 805 D4 Signature: 12.000 euro

MERK

EDITORS' CHOICE