Monitor Audio Hyphn (voorheen Concept 50): debuut op 24 juni bij Noir Et Blanc

Redactie Hifi.nl | 14 juni 2023 | Fotografie Fabrikant | Monitor Audio
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 23 juni 2023

Wegens succes verlengd: 24 juni een extra luistersessie van de Hyphn bij Noir et Blanc.

Op 22 juni a.s. zal voor de eerste maal voor het grote publiek de Hyphn van de Engelse luidsprekerfabrikant Monitor Audio te beluisteren zijn. De presentatie zal plaats vinden bij audiodealer Noir et Blanc gevestigd in Brussel, in samenwerking met Transtel, de Belgische distributeur van Monitor Audio. De Hyphn is het vlaggenschip van Monitor Audio.

Monitor Audio Hyphn: vlaggenschip vloerstaande luidspreker

De Hyphn is een passieve vloerstaande luidspreker en waarin vijftig jaar ervaring en kennis van het gerenommeerde Engelse merk Monitor Audio samenkomen. Naar aanleiding van het vijftigjarig jubileum heeft de Engelse fabrikant in 2022 op de High End audiobeurs in München de Concept 50 voorgesteld. Deze luidspreker is later omgedoopt tot Hyphn.

Lees ook onze eerdere nieuwsartikelen over de Hyphn van Monitor Audio

De Hyphn maakt gebruik van elf drivers per speaker, met een concentrisch ontwerp, waarbij alle drivers geconcentreerd rond de AMT tweeter zijn geplaatst. De M-Array bestaat uit zes compacte twee inch midrange drivers, die perfect samen werken met de MPD III AMT Tweeter. Door gebruik te maken van de AMT technologie verkrijg je een gedetailleerd en transparant klankbeeld, dat niet vermoeiend wordt.

De acht inch drivers voor de laagweergave die twee-aan-twee tegenover elkaar geplaatst worden, werken als force-canceling drivers, die een diepe en strakke laagweergave leveren. De derde generatie van de Rigid Diaphragm Technology maakt nog steeds gebruik van een C-Cam driver, die bevestigd is op een carbon driver, door middel van een Nomex hexagonale structuur die de stijfheid van de driver verhoogd, om vervorming te elimineren. Dit alles is geplaatst in een klankkast gemaakt van Acrylsteen, die zo goed als volledig inert en trillingsvrij is.

De luidsprekers zullen worden aangestuurd door elektronica van Chord Electronics, namelijk de Ultima Reference Pre en Power amps, de Choral Dave DAC en de Hugo M-Scaler upsampler, met dank aan Joenit, de distributeur voor België en Chord Electronics om deze elektronica ter beschikking te stellen. Deze werd ook gebruikt om de Concept 50 aan te sturen op High End München.

De presentatie zal gebeuren door Jeremy Brown, Export Manager van Monitor Audio Group en ondersteund door Doug Graham van Chord Electronics.

Grégory de Prins, eigenaar van Noir et Blanc ontvangt belangstellenden graag samen met Marc Leuraers van Transtel op 22 juni. De demonstratie zal plaatsvinden op de volgende locatie: Charleroise Steenweg 154, 1060 Sint-Gillis. De start is om 14:00 uur en er zullen doorlopend demo’s zijn tot 21:00 uur. Inschrijven is wenselijk om zeker te zijn van een plaats. Belangstellenden kunnen een e- mail sturen naar info@noir-et-blanc.com.


EDITORS' CHOICE