Chord Electronics BerTTi: compacte tweekanaals eindversterker

Het Britse Chord Electronics heeft de BerTTi gelanceerd, een compacte tweekanaals eindversterker die techniek uit de duurdere en grotere Ultima-productlijn naar de compacte TT-productlijn meeneemt. Volgens Chord Electronics is de BerTTi de meest betaalbare Ultima-versterker.

Chord Electronics BerTTi: eindversterker

De nieuwe BerTTi is lid van de Table Top productlijn, een serie compacte apparaten waar ook de Hugo TT 2 en Hugo M Scaler lid van zijn. De BerTTi is de opvolger van de TToby. Door toevoeging van een eindversterker kan een complete en compacte set van componenten uit de TT-productlijn worden samengesteld.

De BerTTi is een volledig gebalanceerd opgebouwde tweekanaals versterker die 75 Watt per kanaal kan leveren. De dual-feed-forward error-correction topologie is afkomstig uit de Ultima-versterkers van de Britse fabrikant. Muzieksignaal kan worden aangeleverd via een cinch-ingang of XLR-ingang.

Volgens Chord Electronics heeft de BerTTi een frequentiebereik van 5 Hz tot 100 kHz (+/- 0,5 dB). De ingangsimpedantie is 100 kOhm. De versterkingsfactor is 30 dB en de opgegeven S/R-verhouding is 87 dB (A-gewogen).

Chord Electronics BerTTi: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting komt de BerTTi in september op de markt. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt, maar louter ter indicatie kunnen we melden dat de BerTTi in Groot-Brittannië net geen 4.000 Britse ponden zal kosten. Een belangstellende in de Benelux moet natuurlijk rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerrechten en het lokale BTW-tarief.

MERK

EDITORS' CHOICE