Chord presenteert Choral Etude versterker en Hugo TT 2 DAC

Chord Electronics heeft vandaag in München een tweetal nieuwe apparaten gepresenteerd: de TT 2-versie van de Chord Hugo en een Etude-versterker uit de Choral-serie.

De Etude is het eerste totaal nieuwe design van het merk in dertig jaar. Een merkwaardige introductie van het club die doorgaans met toch wat 'kleinere' oplossingen komt. Deze eindversterker, met 150Watt per kanaal, is bedoeld als 'Dave-waardige' partner van die dac/voorversterker.

De Etude kan bogen op nieuwe versterkertechnologie en een intelligenter systeem om het vermogen te leveren ten gunste van de audiokwaliteit.

Verbindingen zijn onder meer gebalanceerd XLR en ongebalanceerd RCA, terwijl de Etude is opgetrokken uit 'aerospace-grade' aluminium, net als de andere componenten uit de Choral-lijn van het merk. De prijs in het thuisland ligt op bijna vierduizend pond, verwacht in de herfst, Benelux-prijs en -beschikbaarheid volgt.

Daarnaast zagen we vandaag de Hugo TT 2, een desktop DAC/headphone/versterker (voor heel efficiënte speakers, output is 18 watt, voor nearfield listening) met 98.000 taps. Voor het eerst geen accu tussen stekker en DAC, maar een nieuw design. In principe gelijk aan de Hugo 2 (zie ook onze review), maar dan met een betere voeding en ultralage vervorming. Daar gaan we zeker eens mee aan de slag!

De prijs is hetzelfde als de Choral Etude, eveneens in het najaar verwacht. 

MERK

EDITORS' CHOICE