NIEUWSMcIntosh

McIntosh lanceert moderne retro-luidspreker ML1 MkII

Het Amerikaanse McIntosh heeft een nieuwe luidspreker gelanceerd genaamd ML1 MkII. De nieuwe ML1 MkII ziet er ouderwets uit en dat is niet vreemd want hij is afgeleid van de ML1 die in de jaren zeventig van de vorige eeuw op de markt was. De ML1 MkII is technisch echter verre van ouderwets want McIntosh heeft techniek verwerkt in de nieuwe luidspreker die er in de tijd van de originele ML1 niet was.

McIntosh ML1 MkII

De nieuwe McIntosh ML1 MkII heeft een uiterlijk dat rechtstreeks is afgeleid van de originele ML1 uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. De behuizing is gemaakt van massief Amerikaans walnoothout dat met een zijdeglans fineer is afgewerkt. De techniek heeft niet zoveel met vroeger te maken. De ML1 MkII is een vierweg luidspreker met vijf drivers aan boord met een maximale belastbaarheid van 600 Watt.

De woofer, die een polypropyleen conus heeft met een diameter van twaalf inch, heeft een eigen afgesloten compartiment in de kast. De lage middentonen komen voor rekening van een tweetal drivers met een diameter van vier inch. De hoge middentonen worden weergegeven door een enkele driver van twee inch en de bovenkant van het frequentiebereik is toevertrouwd aan een 3/4 inch titanium dome tweeter. Dat is dezelfde tweeter die is gebruikt in de modellen XR50 en XR100.

De nieuwe luidspreker heeft een bijpassende stand metpikes en voetjes gekregen die bij de levering is inbegrepen. Plaatsing op de grond of op een stevig meubel is ook mogelijk volgens de ontwerpers.

McIntosh ML1 MkII: prijs en leveringsinformatie

De McIntosh ML1 MkII wisselt voor 8.000 euro per stuk van eigenaar. De eerste leveringen zullen naar verwachting in juli 2023 gaan plaatsvinden.

MERK

EDITORS' CHOICE