NIEUWSVPI

VPI Titan Direct: direct aangedreven draaitafel geschikt voor drie toonarmen

De Amerikaanse draaitafelbouwer VPI Industries heeft de VPI Titan Direct aangekondigd. VPI heeft de technologie van de Avenger Direct overgenomen en deze naar het nieuwe Titan-draaitafelontwerp verheven. De VPI Titan Direct komt naar verwachting in de tweede helft van het derde kwartaal van dit jaar op de markt.

VPI Titan Direct Draaitafel

De VPI Titan Direct Turntable is voorzien van een verbeterd dubbel gestapeld chassis, een Magnetic Direct Drive-systeem, luchtveringisolatie, extra resonantieonderdrukkingstechnologie en een toonarmbasis met FB Gimbal en VTA Base. De draaitafel heeft de mogelijkheid om maximaal drie toonarmen van elke lengte of fabrikantbasis te monteren.

De Titan Direct is een draaitafel met industrieel design. VPI heeft naar eigen zeggen geleerd van eerdere Direct Drive modellen en in totaal 45 jaar ervaring met het ontwerpen en bouwen van draaitafels.

“Onze inspanningen zijn om de lat voor prestatienormen steeds hoger te leggen en tegelijkertijd onze liefde voor muziek te omarmen. Amerikaanse engineering op zijn best, geleverd door toegewijde en gepassioneerde werknemers die houden van wat ze doen,” aldus de toelichting van VPI Industries.

Voor het overige zijn nog geen specificaties bekend gemaakt en ook prijsinformatie voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt. Louter ter indicatie kunnen we melden dat we een prijs van 60.000 dollar op een Engelstalige website hebben zien staan. Dit is geen officiële informatie en prijzen in de Benelux kunnen afwijken door wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief. Bovendien zal de levering pas over circa zes maanden van start gaan en mogelijk zal de voorlopige prijsinformatie uiteindelijk nog worden aangepast.

MERK

EDITORS' CHOICE