NIEUWSSony

Sony lanceert AV-receiver TA-AN1000

Sinan Kökbugur | 26 april 2023 | Fotografie Fabrikant | Sony | Importeur: Sony Nederland

Het Japanse Sony heeft zijn nieuwste AV-receiver aangekondigd, genaamd TA-AN1000, die naar verwachting in juni zal verschijnen De TA-AN1000 is in de basis een 7.2-kanaals AV-receiver en ondersteunt resoluties tot 8K en 4K/120 samen met de 360 Spatial Sound Mapping-technologie van het bedrijf om een breder thuisbioscoopgeluid te helpen creëren.

Sony TA-AN1000: 7.2-kanaals AV-receiver

De TA-AN1000 is een 7.2-kanaals versterker die grotendeels in dezelfde voetsporen lijkt te treden als Sony's nieuwe AVR-line-up die in februari werd aangekondigd. Naast de 8K- en 4K/120-ondersteuning, kan de TA-AN1000 omgaan met Dolby Vision, HDR10, HLG en IMAX Enhanced, Dolby Atmos en DTS:X. dan is er ook nog Sony's eigen 360 Spatial Mapping Technology, die kan worden gebruikt om fantoomluidsprekers te creëren om “een grotere luisterruimte voor een meer authentieke bioscoopervaring thuis” te bieden, aldus Sony.

Sony geeft een vermogen op bij tweekanaals gebruik van 120 Watt per kanaal aan zes Ohm.

De TA-AN1000 maakt gebruik van het Digital Cinema Auto Calibration IX-systeem van het bedrijf samen met een microfoon (die in de doos zit) om de positionele informatie van elke luidspreker te analyseren en dienovereenkomstig de afstand, hoek, geluidsdruk en frequentierespons aan te passen. Door te werken met Auto Phase Matching om de luidsprekers verder uit te lijnen, is het de bedoeling dat de TA-AN1000, ongeacht de opstelling en problemen die mogelijk ontstaan door wat de fabrikant noemt “uitdagende luidsprekerplaatsing, vertraging of faseverschuiving”, zal de TA-AN1000 proberen het optimale te leveren surround-prestaties.

De versterker wordt ook geleverd met 360 Reality Audio voor dat authentieke live performance-geluid, samen met High-Resolution Audio en DSD-ondersteuning, plus Bluetooth en toegang tot Spotify Connect, Chromecast, Apple Airplay 2 en Works with Sonos. Het wordt ook geleverd met HDMI 2.1 voor die 4K/120 knipoog naar gamers, plus variabele vernieuwingsfrequenties (VRR) en Auto Low-Latency Mode (ALLM).

De TA-AN1000 beschikt ook over pass-through Auto HDR Tone Mapping en Auto Genre Picture Mode op compatibele tv's. Samen met de PlayStation 5 wijst dit duidelijk op Sony’s eigen Bravia-line-up, met zijn Acoustic Center Sync-technologie klaar om in harmonie te werken met de nieuwe versterker, inclusief de optie om je tv en middenluidspreker op één lijn te brengen voor het geluid-uit-scherm ervaring en duidelijkere dialogen. En natuurlijk is Sony niet verlegen om zijn eigen draadloze luidsprekers, zoals de SA-RS5 en SA-RS3S, samen met zijn SA-SW5- en SA-SW37-subwoofers, aan te prijzen als ideaal gezelschap voor de versterker.

Sony TA-AN1000: prijs en leveringsinformatie

De Sony TA-AN1000 wordt in juni 2023 gelanceerd en heeft een adviesprijs van net geen 1.000 euro.


EDITORS' CHOICE