AudioSolutions lanceert drieweg vloerstaander Overture 0306F

De in Litouwen gevestigde luidsprekerfabrikant AudioSolutions heeft zijn Overture productlijn aan de bovenkant aangevuld met een nieuwe drieweg vloerstaander genaamd 0306F. De nieuwe Overture 0306F is met 70 kilogram een gewichtige luidspreker en daarmee misschien wel de zwaarste luidspreker in deze prijsklasse. De koper kan kiezen uit heel veel verschillende afwerkingen.

AudioSolutions 0306F: zware vloerstaande luidspreker

De Overture O306F deelt dezelfde kaststructuur en technologieën als alle andere Overture-modellen. De kast is opgebouwd uit een behuizing in een behuizing en dat maakt de nieuwe drieweg vloerstaander een zware luidspreker. “Waarschijnlijk is dit de zwaarste luidspreker in deze prijsklasse,” zo stelt bedrijfsleider Gediminas Gaidelis.

Met de toevoeging van een nieuw model heeeft AudioSolutions nieuwe kleuren gelanceerd en de kleur eiken is vervangen door zebrano. Nog eens vier kleuren worden geboden in een strikt beperkte oplage en worden alleen aangeboden tot 1 september a.s. en dan ook nog maar in een oplage van veertig paar van elk model en afwerking, afhankelijk van wat het eerst komt. De vier gelimiteerde kleuren zijn Bianco (wit hout), White Mahogany (een combinatie van witte voorkant en mahonie zijkanten), Black Mahogany (een combinatie van zwarte voorkant en mahonie zijkanten) en Matured Oak.

We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar afgaande op de beschikbare informatie ligt de basisprijs voor de Overture O306F tussen 5.500 en 6.100 euro per paar, afhankelijk van de regio en de lokale omzetbelasting. Afwerkingen uit de houtcollectie voegen tien procent toe aan de basisprijs en de beperkte oplage edities voegen twintig procent toe aan de basisprijs. 

AudioSolutions 0306F: technische gegevens 

  • Drivers: 2,5 cm zijden dome-tweeter, 15,2 cm ER papieren conus middentoner, twee 23 cm ER papieren conus woofers
  • Gevoeligheid (2,83 Volt / 1 meter): 91,5 dB
  • Nominaal belastbaar vermogen: 250 Watt rms
  • Maximaal onbelast vermogen: 500 Watt
  • Impedantie (nominaal): vier Ohm
  • Cross-overfrequenties: 500 Hz, 3 kHz
  • Frequentiebereik (in gemiddelde kamer): 29 Hz tot 26 kHz
  • Afmetingen (H x B x D): 1.150 x 301 x 507 millimeter (breedte is 525 mm met voet)
  • Gewicht: 70 kilogram

Meer weten? Kijk dan op de website van AudioSolutions.


MERK

EDITORS' CHOICE