NIEUWSDual

Dual zoekt een investeerder om financiële uitdagingen te overwinnen

Sinan Kökbugur | 29 november 2022 | Fotografie Fabrikant | Dual

Het Duitse Dual GmbH heeft onlangs de volautomatische draaitafel CS 329 gelanceerd. Nu is bekend geworden dat het bedrijf zich genoodzaakt voelde om een insolventieprocedure bij een Duitse rechtbank te starten. Dual GmbH is nu op zoek naar investeerders om de financiële uitdagingen het hoofd te bieden.

Dual GmbH insolvent

Volgens een persverklaring van de fabrikant wordt Dual GmbH sinds het voorjaar geconfronteerd met een forse omzetdaling, die zou zijn veroorzaakt door de terughoudendheid van consumenten om te kopen met het oog op de oorlog in Oekraïne en de explosieve energiekosten. Op 15 november jl. diende het bedrijf een aanvraag in voor de opening van een insolventieprocedure bij de rechtbank van Augsburg en deze aanvraag werd goedgekeurd.

Bij Dual GmbH werken in totaal zestien medewerkers en de omzet van het bedrijf zou in de afgelopen jaren rond de 16 miljoen euro zijn geweest in verschillende bedrijfssectoren, ook buiten de hifi-branche. In 2022 liep de afzet sterk terug door de economische crisis, terwijl de situatie nog bemoeilijkt zou worden door problemen in de toeleveringsketens vanuit het buitenland.

De staat van insolventie kan een voorbode voor faillissement zijn, maar faillissement is geen noodzakelijk gevolg van insolventie. Het doel van de insolventieadministratie die nu is gestart, is om “een langetermijnoplossing te vinden”, aldus Christian Plail die benoemd is als curator. Het loon van de werknemers wordt volgens de fabrikant gewaarborgd door het insolventiegeld dat door het uitzendbureau wordt verstrekt.

Consumenten en dealers hoeven zich vooralsnog geen zorgen te maken over de continuïteit op korte termijn. “Op dit moment kunnen we de bedrijfsvoering zonder beperkingen voortzetten. We blijven goederen leveren en verzorgen ook de service voor de apparaten,” zo stelt Dual Managing Director Dr. Joseph Zellner.

Met de aankondiging van het nieuwe model CS 329, die bijna tegelijkertijd met de aankondiging van de insolventieprocedure kwam, tracht Dual GmbH ook het vertrouwen te winnen dat het zijn liquiditeitsproblemen weer zal kunnen overwinnen. Het bedrijf is op zoek naar een nieuwe investeerder en hoopt deze binnen afzienbare tijd te vinden.


EDITORS' CHOICE