NIEUWSSony

Sony WH-CH720N en WH-CH520: nieuwe draadloze over-ear en on-ear hoofdtelefoons

Sinan Kökbugur | 22 februari 2023 | Fotografie Fabrikant | Sony | Importeur: Sony Nederland

Het Japanse Sony heeft twee nieuwe hoofdtelefoons aangekondigd genaamd WH-CH720N en WH-CH520. Beide modellen zijn draadloos en in verschillende kleuren leverbaar. De WH-CH720N is een over-ear model voorzien van Active Noise Cancelling (ANC). De on-ear WH-CH520 is een on-ear model, zonder ANC. In de loop van maart zouden beide modellen op de markt moeten komen.

Sony WH-CH720N en WH-CH520: de hele dag muziek

De draadloze over-ear WH-CH720N is voorzien van Dual Noise Sensortechnologie en Sony's Integrated Processor V1-chip voor Active Noise Cancelling (ANC). Deze lichtgewicht en volledig nieuw ontworpen draadloze hoofdtelefoon heeft een batterijduur tot 35 uur om te genieten van muziek met ANC. Zonder ANC is de door Sony opgegeven afspeelduur 50 uur.

De on-ear WH-CH520 biedt tot 50 uur batterijduur met de hele dag comfort en verbeterde gespreksprestaties. Dit model heeft eveneens een nieuw ontwerp ten opzichte van zijn voorganger de CH510 en is beschikbaar in vier kleuren, t.w. zwart, blauw, wit en beige.

Beide modellen beschikken over Digital Sound Enhancement Engine (DSEE) om geluid van hoge kwaliteit te produceren, precies zoals de artiest het bedoeld heeft, en Multipoint verbinding voor eenvoudige connectiviteit tussen apparaten.

Sony WH-CH720N: de hele dag comfort, zonder lawaai

De WH-CH720N levert de geavanceerde ANC van Sony dankzij de Integrated Processor V1-chip en Dual Noise Sensortechnologie. Dat is handig bijvoorbeeld bij het stilstaan bij een lawaaiige bushalte of in de trein naar Londen of een lange vlucht naar Tokyo,

De Integrated Processor V1 helpt extern geluid te elimineren en biedt uitstekende ANC. De WH-CH720N heeft ook twee microfoons in elke oorschelp die, in combinatie met de Dual Noise Sensortechnologie, omgevingsgeluid opvangen. Deze functies verbeteren de helderheid van het geluid en de basweergave en biedt uitstekende ANC. Bovendien kunnen gebruikers met de Sony Headphones Connect-app het omgevingsgeluid op twintig verschillende niveaus aanpassen voor onderweg.

Sony WH-CH720N en WH-CH520: comfortabel luisteren onder alle omstandigheden

De WH-CH720N heeft een ergonomisch ontwerp om nog langer comfortabel te dragen. Met slechts 192 gram is de WH-CH720N de lichtste draadloze koptelefoon met ANC van Sony. Materialen van synthetisch leer en urethaan worden gecombineerd met een optimale structuur en afmetingen van de oorkussens voor uitstekend comfort. Met een batterijlevensduur tot 35 uur met ingeschakelde ANC kan de hele dag en tot diep in de nacht geluisterd worden.

Ook de WH-CH520 is volgens de ontwerpers gemaakt voor dagelijks gebruik. Met een batterijduur tot 50 uur genieten muziekliefhebbers altijd van muziek. Bovendien is de koptelefoon voorzien van een verstelbare hoofdband met vulling, zachte oorkussens en een lichtgewicht ontwerp. Dit biedt perfecte pasvorm en veel comfort.

Sony WH-CH720N en WH-CH520: Digital Sound Enhancement Engine (DSEE)

Geniet van natuurlijke zang, kristalhelder geluid en gebalanceerde afstemming op zowel de WH-CH720N als de WH-CH520 met Sony’s Digital Sound Enhancement Engine (DSEE), die een hoogwaardig geluid produceert precies zoals de artiest het bedoeld heeft. Wanneer de oorspronkelijke muziek wordt gecomprimeerd, gaan de hoge frequentie elementen verloren die details en rijkdom aan een nummer toevoegen. Sony's Digital Sound Enhancement Engine herstelt deze op natuurgetrouwe wijze en produceert een hoogwaardig geluid dat dichter bij de oorspronkelijke opname staat.

De geïntegreerde processor V1 in de WH-CH720N produceert ook een authentieke luisterervaring door de details in muziek met minimale vervorming te reproduceren. De geluidsafstemming is opzettelijk ontworpen om goed uitgebalanceerd te zijn van lage tot hoge frequenties met natuurlijke en heldere zang.

Of de gebruiker nu luistert naar electrifying pop or bassy rap, met de WH-CH720N en WH-CH520 kan het geluid eenvoudig worden aangepast met de Equalizer in de Sony Headphones Connect-app. Er kan gekozen worden uit verschillende instellingen om de geluidskwaliteit af te stemmen op het muziekgenre.

Sony WH-CH720N en WH-CH520: kristalheldere telefoongesprekken

Met de WH-CH720N-koptelefoon is het prettig om telefoongesprekken te voeren dankzij Sony’s precieze Voice Pickup-technologie. Deze technologie is afkomstig van de populaire LinkBuds. Een nieuw ontwikkelde technology om windruis te onderdrukken tijdens gesprekken minimaliseert het windgeluid. Een drukke straat of een lawaaiige werkomgeving kan nu dus toch de perfecte plek zijn om telefonisch even snel bij te praten met vrienden of collega’s.

Dankzij de verbeterde technologie van de WH-CH720N kan worden genoten van een nog betere gesprekskwaliteit. Beamforming microfoons met Precise Voice Pickup technologie zijn slim geplaatst om stemmen duidelijker en nauwkeuriger op te vangen in verschillende omgevingen. Een nieuw ontwikkelde Wind Noise Reduction Structure rond de microfoons vermindert achtergrondgeluid, zodat gesprekken en muziek helder en ononderbroken blijven.

Sony WH-CH720N en WH-CH520: multipoint verbindingen

De WH-CH520 kan gekoppeld worden aan zowel een laptop als smartphone. Zodra er via de smartphone een telefoongesprek binnenkomt – terwijl de gebruiker op de laptop naar muziek aan het luisteren is – kan het telefoongesprek eenvoudig worden opgenomen. Via een simpele aanraking van het touch-pad op de hoofdtelefoon kan direct en gemakkelijk geschakeld worden tussen de twee verbonden apparaten.

Zowel de WH-CH720N als de WH-CH520 hebben een Multipoint verbinding, eenvoudige knopbediening en kunnen met de stem worden bediend. Omdat de verbinding eenvoudig is met Swift Pair en Fast pair, zijn deze hoofdtelefoons ideaal voor dagelijks gebruik.

Sony WH-CH720N en WH-CH520: ontworpen met het oog op duurzaamheid

Sony heeft deze koptelefoon ontworpen met het milieu in gedachten. De verpakking van de WH-CH720N en WH-CH520 bevat geen plastic. Deze is ontworpen op basis van designprincipes met een lage toxiciteit en in overeenstemming met het “Road to Zero”-milieuplan van Sony. Beide koptelefoons gebruiken ook gerecyclede plastic materialen.

Sony WH-CH720N en WH-CH520: prijzen en leveringsinformatie

De WH-CH720N komt in de kleuren zwart, blauw en wit en zal vanaf maart 2023 te koop zijn voor een adviesprijs van 150 euro. De WH-CH520 wordt geproduceerd in de kleuren zwart, blauw, wit en beige en zal vanaf maart 2023 verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 70 euro.


EDITORS' CHOICE