NIEUWSMeze

Meze Audio Epoque: vlaggenschip met Art Noveau-ontwerp in zeer gelimiteerde oplage

Sinan Kökbugur | 12 december 2022 | Fotografie Fabrikant | Meze

De Roemeense hoofdtelefoonbouwer Meze Audio heeft zijn bestaande model Elite in kunstzinnige zin onderhanden genomen. De nieuwe Meze Audio Epoque is een exclusief ding geworden en er worden er maar honderd van gebouwd en verkocht. Technisch is er overigens niets nieuws onder de zon want de Epoque heeft dezelfde specificaties als topmodel Elite.

Meze Audio Epoque: zeer exclusieve en prijzige hoofdtelefoon

Het nadeel van het dragen van een fraaie hoofdtelefoon is dat de drager de hoofdtelefoon niet kan zien. Tenzij de drager een spiegel voor zijn neus op de luisterpositie zet. Wie de Epoque van Meze Audio op zijn hoofd zet zal daar vermoedelijk naar willen kijken, maar om nou een spiegel op de luisterpositie neer te zetten gaat misschien toch wat ver.

Het nieuwste model in de Art Gallery-collectie van Meze Audio, genaamd Epoque, is feitelijk een beperkte oplage van het bestaande model Elite, een magnetostatische over-ear hoofdtelefoon. De nieuwe Epoque is volgens de fabrikant een eerbetoon aan de iconische artistieke beweging Art Nouveau.

“Deze specifieke kunststijl was van groot belang tijdens mijn creatieve reis, en ik wilde mijn bewondering ervoor uiten door middel van mijn eigen ambacht,” zegt Antonio Meze, hoofdontwerper en oprichter van Meze Audio. “Net zoals de kunstenaars van die tijd, laten we ons inspireren door vormen, texturen en patronen uit de natuur. We proberen creativiteit nieuw leven in te blazen en echte artistieke waarde toe te voegen aan een wereld van massaproductie. Epoque is de perfecte weerspiegeling van onze artistieke gevoeligheden.”

De inspiratie voor het ontwerp is te zien in de ingewikkelde naar eigen zeggen handgeschilderde decoratie die in de afwerking van de Epoque is verwerkt. Het aluminium frame van de hoofdtelefoon heeft verschillende grijstinten, Meze Audio zegt zelf dat vormen die lijken op stengels en bloemen met precisie met de hand zijn aangebracht op de oorschelpen, evenals op de hoofdband van koolstofvezel. Het schilderproces neemt meer dan een dag voor elk frame, d.w.z. hoofdband en oorschelpen.

Als het gaat om de technische kant van het verhaal vertegenwoordigt de Epoque, net als de Elite, het toppunt van Meze's techniek. Lees ook onze recensie over de Meze audio Elite. De kern is dezelfde aangepaste MZ3SE Isodynamische Hybrid Array-driver (gemaakt door driver-specialist Rinaro) die een combinatie van individuele switchback en spiraalvormige spreekspoelen gebruikt om geluidsgolven nauwkeuriger rond de natuurlijke vorm van het oor te richten.

Blijft over nog iets te zeggen over oplage en prijs. Limited Edition betekent in dit geval dat slechts honderd exemplaren gebouwd zullen worden. Op de website van Meze Audio staat een prijs van 5.000 dollar genoteerd. Dit is natuurlijk niet meer dan een indicatie want wisselkoersschommelingen en het lokale BTW-tarief kunnen de prijs nog omhoog of omlaag duwen.

MERK

EDITORS' CHOICE