De Acoustic Energy AE105 On-Wall kan verticaal of horizontaal neergezet of opgehangen worden

De Engelse luidsprekerfabrikant Acoustic Energy heeft de AE105 uitgebracht, een tweeweg luidspreker die neergezet of opgehangen kan worden. Bovendien kan de gebruiker kiezen tussen horizontale of verticale plaatsing. En de koper kan kiezen uit drie kleuruitvoeringen, t.w. wit, zwart en walnoot.

Acoustic Energy AE105

De AE105 van het in Groot-Brittannië gevestigde Acoustic Energy is voorzien van een zachte dome-tweeter met een WDT-golfgeleider. Middentonen en lage tonen komen voor rekening van twee papiermembraan conusdrivers waarvan er één actief is en de andere passief. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 35 Hz tot 26 kHz. De behuizing meet 450 x 200 x 120 millimeter (H x B x D). De cross-over ligt op 3 kHz. De gevoeligheid is met 91 dB aan de hoge kant zodat geen hele krachtige versterker nodig zal zijn.

Volgens de fabrikant is de AE105 geoptimaliseerd voor verticale of horizontale wandmontage met de luisterpositie op of onder de tweeter-as, maar de AE105 kan ook worden neergezet. Eventueel kan een compleet meerkanaals systeem worden gebouwd met louter exemplaren van de AE105, samen met de bijpassende compacte subwoofer AE108 van Acoustic Energy.

De Acoustic Energy AE105 wordt geleverd met een keuze uit vinylfineer in zwart, wit of walnoot en wordt geleverd met een montageplaat aan de achterkant, sjabloon, muurafstandhouders en zwarte en lichtgrijze roosters voor eenvoudige integratie in elk kamerdecor.

Acoustic Energy AE105: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar op een Duitstalige website zagen wij een prijs van 250 euro per stuk genoteerd staan. Er zullen ook 2.1- en 5.1-pakketten komen met de bijpassende AE108 actieve subwoofer.

MERK

EDITORS' CHOICE