NIEUWSCabasse

Cabasse lanceert geïntegreerde versterker Abyss

De Franse luidsprekerfabrikant Cabasse heeft een geïntegreerde versterker genaamd Abyss aangekondigd. De compacte Abyss heeft niet veel aansluitingen maar de Abyss heeft des te meer draadloze functies om muziek af te spelen.

Cabasse Abyss

Midden op het front van de tweekanaals Abyss is een LCD-scherm geplaatst dat veel lijkt op dat van het actieve luidsprekermodel Rialto. De Abyss is voorzien van klasse D versterkertrappen die 215 Watt per kanaal aan vier Ohm kunnen leveren. Ondanks deze krachtige eindtrappen meet de Abys slechts 245 x 220 x 97 millimeter en hij weegt maar 3,5 kilogram.

De gebruiker kan muziek afspelen dat is opgeslagen in MP3, AAC, WMA, AIFF, FLAC, ALAC, Ogg-Vorbis en WMA lossless. Het afspelen van DSD in een resolutie van DSD 64/128 behoort ook tot het functiepakket. Er zijn ook fysieke aansluitingen, t.w. een Ethernet-poort, een optische poort, een HDMI-poort, een USB-poort (voor het lezen van een opslagmedium), een uitgang voor een subwoofer en twee stereo RCA-ingangen. Daarnaast is er draadloze connectiviteit via Bluetooth en WiFi. De ondersteuning van AirPlay 2 zit volgens opgave van Cabasse in de pijplijn, ook voor andere daarvoor geschikte producten van Cabasse.

De versterker maakt ook gebruik van DEAP-technologie (Digital Enhancement of Acoustical Performances), een Cabasse-luidsprekerprofiel dat de prestaties van de versterker optimaliseert. De DFE-functie (Dynamic Fidelity Enhancer) lijkt een nieuwe versie van loudness te zijn, en met het CRCS-algoritme kun je het geluid afstemmen op de akoestische eigenschappen van de kamer.

De Cabasse Abyss geïntegreerde versterker komt in december 2022 op de markt voor een prijs van net geen 1.700 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE