NIEUWSCabasse

Cabasse Rialto: draadloze coaxiale drieweg luidsprekers

De Franse luidsprekerfabrikant Cabasse heeft de compacte monitorluidsprekers genaamd Rialto onthuld. De Rialto’s werken draadloos en zijn dus actief. Ondanks het compacte formaat is het een drieweg model met een coaxiale driver aan de voorkant en woofer aan de achterkant. De verkoop zou eind van dit jaar moeten gaan beginnen.

Cabasse Rialto: compacte draadloze drieweg monitorluidspreker

De nieuwe Rialto van de Franse luidsprekerbouwer Cabasse is voorzien van een eigen 130 millimeter BCI coaxiale driver, die een tweeter en middentoner combineert in één chassis. De laagweergave komt voor rekening van een zogenoemde 170 millimeter HELD woofer op het achterpaneel.

Het totale vermogen van de in elke monitor ingebouwde versterkers is volgens opgave van de fabrikant maar liefst totaal 1.050 Watt. Dat is 300 Watt voor de tweeter en 300 Watt voor de middentoner plus 450 Watt voor de woofer. Dat is heel erg veel als het formaat en gewicht van de Rialto in aanmerking wordt genomen, t.w. 26 x 20,6 x 23,9 centimeter en 19,5 kilogram.

Muziek komt draadloos binnen via Wi-Fi en Bluetooth en er is ook een RJ45 LAN-poort. Cabasse heeft ook bekabelde aansluitingen geplaatst, t.w. een optische ingang, HDMI eArc-poort, USB-A en een gewone cinch-lijningang. De luidsprekers kunnen zowel via Wi-Fi als via een optische verbinding met elkaar communiceren.

Het Rialto-systeem wordt bestuurd en bediend via de eigen app genaamd Cabasse StreamCONTROL, die alle gangbare muziekdiensten bevat. Tenslotte heeft het een systeem een eigen akoestisch kalibratiesysteem.  Cabasse geeft een frequentiebereik op van 30 Hz tot 27 kHz met een maximale geluidsdruk van 121 dB.

Cabasse Rialto: prijs en leveringsinformatie

De Cabasse Rialto gaat eind 2022 in de verkoop. We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar - louter ter indicatie - op een Engelstalige website zagen wij een prijs van 3.000 euro genoteerd staan.

MERK

EDITORS' CHOICE