Audio-Technica AT-LP2022: een platenspeler waar je doorheen kunt kijken

De nieuwe AT-LP2022 van Audio-Technica is een platenspeler die bijna volledig is gemaakt van acryl. De gebruiker kan dus door de platenspeler heen kijken. Er is zelfs optioneel een element verkrijgbaar dat ook doorzichtig is.

Audio-Technica AT-LP2022: jubileum draaitafel

De AT-LP2022 van het Japanse Audio-Technica is volgens de ontwerpers uitgebracht om de zestigste verjaardag van de Japanse fabrikant te vieren, net als de Sound Burger, de ATH-W2022 en de AT-MC2022. De handmatig bediende AT-LP2022 combineert naar eigen zeggen moderne esthetiek met ouderwets vakmanschap. Met een Shibata-stylus in beperkte oplage en toonarm van koolstofvezel verbetert de AT-LP2022 de dagelijkse luisterervaringen en brengt hij mensen moeiteloos samen door middel van geluid, aldus Audio-Technica.

De AT-LP2022 draaitafel is uitgerust met een lichtgewicht AT-HS4SV armkop en een 30 millimeter dik, high-density helder acrylchassis dat niet alleen resonantie vermindert, maar ook de sensor-monitormotor zichtbaar maakt. Het motorsnelheidssensorsysteem is speciaal ontworpen om een nauwkeurige draaisnelheid van het plateau van 33 en 45 rondjes per minuut te behouden. Ook het draaiplateau is gemaakt van een doorzichtige acrylplaat.

Standaard wordt de AT-LP2022 geleverd met een element van het type ATVMN95E. Optioneel is een AT-VMN95SH CL verkrijgbaar en die is net zo doorzichtig als de draaitafel zelf.

De instelbare verticale volghoek en dynamische anti-skatecontrole zorgen ervoor dat de draaitafel kan worden gebruikt met elementen van verschillende hoogtes en gewichten. De draaitafel heeft ook exclusief ontworpen, hoog geïsoleerde, in hoogte verstelbare voeten.

De koper krijgt een cinch-kabel meegeleverd, alsmede een stopkap en 45 toeren adapter. Oh, en om lelijke vingerafdrukken te voorkomen, krijgt de koper ook een setje handschoenen.

Audio-Technica AT-LP2022: prijs en leveringsinformatie

De AT-LP2022 zal naar verwachting in de loop van komende winter op de markt komen. De officiële prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE