Pro-Ject Audio Systems op Noir Et Blanc Brussels Hifi Show

Op zaterdag 5 en zondag 6 november aanstaande ben je van harte welkom in BluePoint Brussels voor de eerste editie van de Noir et Blanc Brussels Hifi Show, een ambitieus tweedaags evenement van de gelijknamige audiospeciaalzaak. Het is de grootste audioshow die Noir et Blanc tot nu toe organiseerde met maar liefst twintig verschillende demoruimtes. In de aanloop naar de show delen we graag meer info over de deelnemers, want we ondersteunen Noir et Blanc als mediapartner en zullen ook beide dagen op de show aanwezig zijn. Vandaag: de Oostenrijkse audiofabrikant Pro-Ject Audio Systems.

Pro-Ject Audio Systems op beursvloer van Noir et Blanc Hifi Show in Brussel

Pro-Ject Audio Systems werd opgericht in 1991, tijdens de aanval van de compact disc en CD-spelers, met de missie om de beste analoge ervaring te bieden tegen redelijke prijzen. In een tijd waarin digitale audiomedia een hoge vlucht namen en de vinylplaat verouderd en dood werd verklaard, besloot Heinz Lichtenegger het avontuur van het maken van draaitafels aan te gaan. Het doel van Pro-Ject is om zoveel mogelijk mensen de kans te geven zich uit te leven in de prachtige hobby van high fidelity en om hen een echte stereo-ervaring te bieden tegen zo laag mogelijke kosten. De beste manier om te beginnen is met een goede draaitafel. “Wij bieden onze klanten een keuze van wat ze nodig hebben, zonder onze producten te overladen met onnodige functies,” aldus de Oostenrijkse fabrikant.

“In de Tsjechische Republiek produceren we al onze draaitafels met de hand. Van het kleinste schroefje tot het chassis, alles wordt door onze technici gemaakt. In Slowakije vervaardigen we kleine, high-end audiocomponenten. waaronder phono-versterkers, DA-converters en versterkers. Door de behuizingen te verkleinen tot een miniatuur formaat, zijn we in staat geweest de kosten te drukken en onze klanten een echte prijs / prestatie verhouding te bieden.”

Musical Fidelity

Pro-Ject zal ook producten van het Britse audiomerk Musical Fidelity tonen. Pro-Ject’s oprichter Heinz Lichtenegger heeft het Britse merk immers in 2018 overgenomen. “We presenteren met trots en enthousiasme onze gloednieuwe NU VISTA versterkerreeks, die het hoogtepunt vormt van vele jaren ontwikkeling. De Nu-Vista Serie versterkers vertegenwoordigen het summum van Musical Fidelity technologie. Ze bieden een uitzonderlijke geluidskwaliteit, enorme vermogensreserves, uitstekende technische prestaties, nauwgezet vakmanschap en een ongeëvenaarde waarde. De Nu-Vista serie maakt gebruik van miniatuur “Nuvistor” buizen, die de ware signatuur vormen van het geluid van deze units. Het maakt gebruik van state-of-the-art circuit designtechnieken. De SMD-programmeertechnologie biedt een fijne en gedetailleerde geluidskwaliteit, zonder ruwheid of korrel, terwijl hij enorme vermogensreserves heeft en geen enkele vervorming.”

De Noir et Blanc Brussels HiFi Show vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 november van 10.00 tot 18.00 uur in BluePoint Brussels. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

MERK

EDITORS' CHOICE