NIEUWSKlipsch

DAE Show-Visit: Havoned op Dutch Audio Event 2022

In de ruimte bij Havoned stond een mooie kleine set opgesteld die was omlijst met een echt huiskamergevoel. Mooie kamerplanten kleedden de ruimte sfeervol aan. Warme klanken van Celine Cairo vloeiden de ruimte uit de gang in. Ook hier even op bezoek dus!

Klipsch Heresy IV

De speakers van Klipsch ogen lekker retro. Diverse bezoekers uitten hun genoegen bij de aanblik van de set. De retro look brengt mensen toch terug naar een tijdje geleden in gedachten. De technieken zijn natuurlijk met hun tijd meegegaan. De Klipsch Heresy IV is de vierde gerenatie van dit model. Oorspronkelijk geïntroduceerd in 1957 als centrale speaker in een drie speaker stereo array met de imposante Klipschorns, maar nu toch echt wel een volwaardige speaker die geen dienst hoeft te doen als aanvulling op de grote jongens. En voor het eerst met een reflexpoort aan de achterzijde.

De drieweg opbouw bestaat uit een 1 inch titanium diafragma compressiedriver voor de hoge tonen, een 1,75 inch polyamide compressiedriver voor het middengebied en een 12 inch vezelcomposiet bass driver. De speaker heeft een gevoeligheid van 99dB en is daarmee zeer eenvoudig aan te sturen.

Melody AN300B Max

De versterking werd verzorgd door een prachtige buizenversterker van Melody. De AN300B MAX is een versterker die qua klanksignatuur erg mooi bij de Klipsch past. De speakers hoeven geen enorme bak aan vermogen te hebben om tot zingen te komen.

De AN300B MAX levert met 2 x 21 Watt in klasse AB1 ruim voldoende vermogen, merk ik.

Fraai: in een tweede set verzorgde Magnat de aansturing van een setje Klipsch monitoren. Ook waren de twee grote Klipsch'en niet te missen in de ruimte van A Tube High Fidelity Import, waarover meer op de tweede pagina van het DAE showverslag.

Hey Laura

Nadat de cd van Celine Cairo was afgelopen werd een cd van Gregory Porter in de speler geplaatst. Track 5 werd ingestart, Hey Laura. Een track die ik op de beursvloer al vaker heb gehoord. Toch kwam het nummer in de ruimte bij Havoned fijn over. De set stond, gelukkig, niet te hard te spelen en de warme stem van Porter werd met veel textuur en detail weergegeven in de kleine ruimte.

De piano klonk gewichtig, maar verfijnd en in balans met de stem. Ook de lage tonen waren niet te dik aangezet en vormden een mooi geheel met de rest. Dit is echt een fijne luisterset, merk ik. De speakers zullen qua looks niet de meesten bekoren, maar het geluid is bijzonder prettig, met een grote mate van rust. Vaak hoor ik negatieve geluiden als het gaat over compressiedrivers. Dat het schel kan klinken bijvoorbeeld, maar daar was bij de mannen van Havoned in de ruimte totaal geen sprake van. 

Lees ook ons hele (live)verslag van Dutch Audio Event 2022

MERK

EDITORS' CHOICE