NIEUWS

Een VPN vinden waarmee je films kunt kijken

Gastauteur | 13 september 2022 | Fotografie Gastauteur

Hoewel VPN's bedoeld zijn om je internetverkeer te beveiligen, maken veel mensen gebruik van deze diensten vanwege hun proxyfunctie. Je kunt er namelijk je IP-adres mee veranderen voor de buitenwereld, omdat al je internetverkeer via een server wordt omgeleid. Door te kiezen via welke server je internetverzoeken gaan, kun je dus een IP-adres en virtuele locatie kiezen.

Externe bijdrage – dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Je leest dan ook vaak het advies om een VPN te gebruiken om meer films te kunnen zien op Netflix, of toegang te krijgen tot iPlayer van de BCC of zelfs een abonnement te nemen op HULU. Met een VPN ben je namelijk niet beperkt tot je werkelijke locatie en kun je toegang krijgen tot alle inhoud op het internet.

Van de ene foutmelding naar de andere

Je hebt een VPN al geprobeerd, zeg je? En het werkte helemaal niet, zeg je? Dat kan heel goed kloppen. Veel artikelen, die VPN’s adverteren, vergeten namelijk te vermelden dat je alleen met een handvol van de beste VPN diensten werkelijk films op Netflix kunt kijken. Met de meeste VPN diensten zal de foutmelding van “deze inhoud is niet beschikbaar op jouw locatie” simpelweg veranderen in “Uit onze gegevens blijkt dat je een unblocker of proxy gebruikt”.

Omdat uitzendrechten van films of series vaak per land verkocht worden aan de hoogste bieder, moeten streamingdiensten zoals Netflix zorgen dat ze alleen te zien zijn in de landen waar ze voor betaald hebben. Zij doen dit door IP-adressen uit andere landen te blokkeren. En natuurlijk zijn ze zich bewust van mensen die een VPN of proxy gebruiken. Daarom heeft Netflix een aantal manieren om VPN verbindingen te herkennen.

Streamingdiensten herkennen bijna alle VPN's

Er zijn heel veel commerciële VPN diensten om uit te kiezen, maar slechts een paar hele goede. De meeste hebben maar een paar servers (of zelfs alleen virtuele servers) en een beperkt aantal IP-adressen. De IP-adressen worden door duizenden mensen gebruikt. Streaming sites zoals Netflix merken direct op dat er veel verzoeken zijn van hetzelfde adres en blokkeren deze adressen.

Netflix vergelijkt ook IP-adressen en DNS-instellingen. Als er conflicten zijn, worden ook deze IP-adressen gemarkeerd als afkomstig van een VPN. Databases vol met IP-adressen worden aangelegd en bovendien verhandeld met andere streamingdiensten.

VPN diensten vinden waarmee je films kunt kijken

Je hebt dus een VPN dienst nodig die zwel SmartDNS gebruikt Ă©n tienduizenden verschillende IP-adressen in de roulatie heeft. Er zijn slechts een paar VPN diensten die aan deze criteria voldoen, en die kosten geld. Het is namelijk niet goedkoop om een service te bieden met honderden servers over de hele wereld, tienduizenden verschillende IP-adressen en bovendien voldoende bandbreedte om te kunnen streamen.

VPN diensten zijn gelukkig goedkoper als je een abonnement voor 1 of 2 jaar tegelijk neemt. Een plan voor 2 jaar kan al snel 60% goedkoper zijn dan maandelijks betalen. Dan wil je natuurlijk wel eerst de VPN diensten vergelijken en de juiste keuze maken. Kies voor de VPN die servers heeft in het land waar je een IP-adres van wilt. En let goed op dat het de software heeft voor jouw favoriete kijkapparaat.


EDITORS' CHOICE