NIEUWSLumin

Lumin T3: hoogwaardige streamer met DA-converter aan boord

Sinan Kökbugur | 24 augustus 2022 | Fotografie Fabrikant | Lumin

Het in Hong Kong gevestigde audiobedrijf Lumin Music heeft de T3 aangekondigd, een hoogwaardige streamer met een DA-converter aan boord. De nieuwe T3 komt als vervanger van het model T2. In de loop van september zou de levering moeten gaan beginnen.

Lumin T3

De Lumin T3 is volgens de fabrikant het eerste model met een DA-converter met het geheel nieuwe verwerkingssysteem van het merk, dat volgens de ontwerpers “verhoogde verwerkingskracht en opslagcapaciteit biedt voor meer flexibiliteit bij het herbemonsteren en toekomstbestendig maken.” De Lumin T3 combineert het nieuwe verwerkingssysteem met analoge schakelingen die zijn afgeleid van het vlaggenschip X1.

Lees ook onze recensie over de Lumin T2.

In combinatie met het beproefde dual-mono ES9028Pro SABRE DAC-platform van het bedrijf, zorgt de nieuwe verwerkingstechnologie van Lumin voor upsampling en downsampling van elk ondersteund digitaal muziekformaat, inclusief MQA, DSD, FLAC en WAV, tot DSD256/PCM384.

De digitale uitgangstrap van de T3 biedt USB met native DSD512-ondersteuning, PCM 44,1-384kHz, 16-32-bit, stereo en BNC SPDIF-verwerking PCM 44,1kHz-192kHz en 16-24-bit DSD (DoP, DSD over PCM) 2,8 MHz (1-bits). Het analoge dual-mono signaalpad is afgekeken van Lumin's vlaggenschip X1-streamer en beschikt over zowel gebalanceerde XLR-uitgangen als ongebalanceerde cinch-uitgangen.

De constructie met CNC-panelen van de Lumin T3, die zorgt voor verbeterde structurele stijfheid en afscherming, is gefreesd en heeft dezelfde afwerking als de high-end modellen.

Natuurlijk biedt de Lumin T3 ondersteuning voor TIDAL, TIDAL Connect, Qobuz, Spotify, Spotify Connect en AirPlay-compatibiliteit. Bediening gaat met de Lumin app. Op het front is geen enkel bedieningselement geplaatst. LEEDH lossless volumeregeling is inbegrepen op alle Lumin-spelers en is een innovatief aanpassingsalgoritme dat is ontworpen om afrondingsfouten te elimineren die ontstaan bij de omzetting van digitaal naar analoog. Voor meer uitleg verwijzen wij graag naar onze recensie over de Lumin T2.

De afmetingen van de Lumin T3 zijn 350 x 350 x 60,5 millimeter (B x D x H ) en het toestel weegt zes kilogram.

Lumin T3: prijs en leveringsinformatie

De levering van de Lumin T3 zal naar verwachting in de loop van september gaan beginnen. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE