Vertere Acoustrics lanceert DG-1 S, de opvolger van de DG-1

De Britse draaitafelbouwer Vertere Acoustics heeft zijn bestaande model DG-1 herzien en de opvolger heet DG-1 S. De vorm is min of meer hetzelfde maar Vertere heeft naar eigen zeggen verbeteringen in het oorspronkelijke ontwerp verwerkt.

Vertere Acoustics DG-1 S

De DG-1 S-draaitafel van Vertere is een bijgewerkte en verbeterde versie van de originele DG-1 'Dynamic Groove' draaitafel die ruim drie jaar geleden is gelanceerd. De fabrikant zou het toch al goede ontwerp naar eigen zeggen hebben weten te verbeteren.

De nieuwe Groove Runner S-toonarm is nu gemaakt van twee vijflaagse polymeerlaminaten. Het vorige model was “slechts” drievoudig gelaagd en was voorzien van aluminiumlegering naast polymeer met de PCB flex-signaaldrager ertussen. Het profiel van de arm en het lager en de uitlijning van het contragewicht, het armlager, de armkop en de bevestiging van het element zijn verbeterd.

Vertere gebruikt schroefdraad voor de toonarmlagers en deze bijgewerkte arm zorgt ervoor dat de verticale Kevlar-draad kan worden aangepast voor spanning en azimut. Ondertussen is de horizontale nylondraad nu met grotere precisie aangebracht om nog meer consistentie te garanderen, aldus het in Engeland gevestigde bedrijf.

Bovendien beloven verbeteringen aan het lager van de schotel minder ruis en minder rotatievariatie. Ten slotte is nieuwe motoraandrijfsoftware ontwikkeld en de koppeling tussen de drie plintlagen is aangepast om geluid en trillingen te verminderen.

Vertere Acoustics DG-1 S: prijs en leveringsinformatie

De Vertere DG-1 S-platenspeler belooft het plug-and-play-plezier van het origineel en wordt geleverd met een Magneto-cartridge voor 4.148 euro vanaf september 2022.

MERK

EDITORS' CHOICE