NIEUWS

Spotify heeft stekker uit Car Thing getrokken wegens gebrek aan vraag en toeleveringsproblemen

Sinan Kökbugur | 23 augustus 2022 | Fotografie Fabrikant

Het Zweedse streamingbedrijf Spotify had in het voorjaar van 2021 Car Thing aangekondigd, een stukje hardware voor in de auto om gemakkelijk muziek van Spotify af te spelen. De productie van Car Thing is echter gestopt. De vraag is te laag en bovendien zijn er toeleveringsproblemen, aldus de verklaring van Spotify.

Spotify Cart Thing

Spotify heeft onlangs kwartaacijfers bekend gemaakt en tevens aangekondigd dat de productie van Car Thing is stopgezet. Car Thing werd in het voorjaar van 2021 geïntroduceerd en kwam in februari van dit jaar officieel uit.

Spotify bracht Car Thing vorig jaar uit. In het begin was het apparaat, dat bedoeld was om Spotify-audio te bedienen in de auto, alleen te bestellen op uitnodiging. In oktober introduceerde het bedrijf een wachtlijst en in februari kwam het apparaat officieel uit, maar alleen in de Verenigde Staten. Car Thing leek een veelbelovend accessoire voor in de auto maar heeft nooit de markt in Europa gehaald.

“Op basis van verschillende factoren, waaronder de vraag naar het product en problemen met de toeleveringsketen, hebben we besloten om de verdere productie van Car Thing te stoppen,” zo verklaart een woordvoerder van Spotify. “We hebben veel geleerd van Car Thing en we blijven ons richten op de auto als een belangrijke plek voor audio.”

Spotify draaide afgelopen kwartaal verlies, o.a. veroorzaakt door hogere personeelskosten. Ook het schrappen van Car Thing bracht kosten met zich mee. De brutomarge is afgelopen kwartaal afgenomen door de beslissing om te stoppen met Car Thing, zegt Spotify. Het bedrijf zet hierdoor een last van 31 miljoen euro op zijn balans.

De laatste Car Thing-apparaten worden momenteel nog verkocht in de VS. De koper krijgt 50 dollar korting. De adviesprijs was 90 dollar. Het is niet bekend hoelang het apparaat nog in de verkoop blijft, maar we veronderstellen dat verkoop stopt als de voorraad op is. Volgens Spotify zullen geleverde Car Things naar behoren blijven werken, maar het is niet bekend hoelang het apparaat nog ondersteuning zal krijgen.


EDITORS' CHOICE