NIEUWS

Urbanista Phoenix true wireless in-ears: draadloos opladen met lichtenergie

Rob Nijman | 10 augustus 2022 | Fotografie Fabrikant

Het Zweedse lifestyle en audiomerk Urbanista heeft de introductie van de Urbanista Phoenix aangekondigd, 's werelds eerste true wireless in-ears aangedreven door licht. Na een succesvolle samenwerking met Exeger voor de eerdere lancering van de Urbanista Los Angeles hoofdtelefoon, brengt Phoenix het gebruik van de eigen Powerfoyle technologie naar een nieuw niveau, met echte draadloze oortelefoons die "een eindeloze speelervaring bieden die de gebruiker zelf bepaalt". Doordat het doosje van de in-ears laadt met input van licht, kun je in principe eindeloos met deze oordopjes aan de slag. 

Urbanista Phoenix

De Urbanista Phoenix levert een daadwerkelijk draadloze oplossing zonder snoeren of oplaadkabels. Geïntegreerd met baanbrekend Powerfoyle zonnecelmateriaal laadt de gestroomlijnde oplaadbehuizing van de oortelefoons continu op bij blootstelling aan alle vormen van buiten- of binnenlicht.

De in-ears zijn daarnaast voorzien van geavanceerde hybride actieve ruisonderdrukkingstechnologie en ruisonderdrukkingsmicrofoons die omgevingsgeluiden wegfilteren, zodat je moet kunnen genieten van muziek en heldere gesprekken zonder afleiding, ook in drukke ruimtes.

Powerfoyle zonneceltechnology

Tuomas Lonka, merk- en marketingdirecteur van Urbanista, zegt hierover: "Het is een voorrecht om samen met Exeger op deze weg van innovatie verder te gaan en de nieuwste zonneceltechnologie te gebruiken om baanbrekende audioproducten op de markt te brengen. Onze zelfopladende hoofdtelefoon uit Los Angeles werd zo goed ontvangen dat we meteen wisten dat we deze futuristische manier van audio consumeren wilden toepassen op een echt draadloos ontwerp. Urbanista Phoenix is echt een toonaangevend product en we zijn enthousiast om te zien hoe deze de toekomst van onze luisterervaringen in de komende jaren vorm zal geven."

Powerfoyle is een volledig aanpasbare zonnecel, uniek gepositioneerd om audioproducten van stroom te voorzien gezien de uitgebreide ontwerpeisen.

Giovanni Fili, oprichter en CEO van Exeger voegt toe: "We zijn ongelooflijk enthousiast om 's werelds eerste Powerfoyle-aangedreven true wireless earphones te lanceren samen met Urbanista. De hoofdtelefoons uit Los Angeles zetten een nieuwe standaard en aangezien gebruikers over de hele wereld het waarderen dat ze hun apparaten niet in wandcontacten hoeven op te laden, snakken ze naar uitbreiding van de categorie."

De Urbanista Phoenix laat zich makkelijk verbinden met bluetooth dankzij de nieuwe multipoint-connectiviteitsfunctie waarmee maximaal twee apparaten tegelijk te verbinden zijn. De in-ears zijn vrijwel gewichtloos en zitten licht in je oren, zodat je met minimale afleiding naar muziek en podcasts moet kunnen luisteren. Ook is voorzien in intuïtieve aanraakbediening en intelligente stembegeleiding voor bewegingsvrijheid.

Muziek

De Urbanista Phoenix is compatibel met de Urbanista app voor verdere controle. De app, verkrijgbaar in de Apple App Store en Google Play Store, biedt je uitgebreide aanpassingsopties, waaronder EQ-regelaars om de audio aan je smaak aan te passen, informatie over hoe je het meeste uit de afspeeltijd van het product kunt halen, inclusief visuele indicaties van oplaadniveaus en gebruik van de zonnecel, en de optie om de bediening van de oortelefoon en de stemassistent aan te passen. 

Axel Grell, Audio Engineer bij Urbanista, over de weergavekwaliteiten: "Phoenix maakt gebruik van geavanceerde technologie om een baanbrekende, innovatieve audio-ervaring te creëren en we hebben hard gewerkt om een geluidservaring te ontwikkelen die daarbij past. Deze oordopjes zijn ontworpen om een kristalhelder en transparant geluid te leveren met een krachtige bas die de midden- en hoge tonen niet overheerst."

Het ontwerp van de Phoenix is geïnspireerd op het woestijnlandschap van een van de zonnigste plekken op aarde en zijn verkrijgbaar in twee iconische kleurstellingen, Midnight Black en Desert Rose. De op maat gemaakte siliconenoordopjes zorgen voor geluidsisolatie terwijl ze de oortelefoons veilig in je oor houden. Dankzij de IPX4-waterbestendigheid kun je de Phoenix-oortelefoons veilig en vol gebruiken, weer of geen weer. 

De Urbanista Phoenix in-ears zijn verkrijgbaar voor 149 euro per set, rechtstreeks bij Urbanista. Kijk voor meer informatie over het merk en deze in-ears op urbanista.com/phoenix.


EDITORS' CHOICE