Pro-Ject Amp Box S3: hele kleine eindversterker

Het Oostenrijkse audiobedrijf Pro-Ject Audio Systems heeft de Amp Box S3 gelanceerd, een kleine tweekanaals eindversterker. Is dit de kleinste eindversterker ooit gemaakt? Dat zou kunnen, maar deze kleine eindversterker van 103 x 36 x 118 millimeter en een gewicht van slechts 385 gram heeft wel een externe 20 Volt voeding. De Amp Box S3 is volgens Pro-Ject heel geschikt om luidsprekers in een muur of plafond aan te sturen.

Pro-Ject Amp Box S3: tweekanaals eindversterker

Pro-Ject Audio Systems breidt de S3-productlijn uit met de nieuwe eindversterker Amp Box S3. De Amp Box S3 heeft een kleine metalen behuizing met een aluminium frontpaneel. In vergelijking met de vorige versie heeft de Pro-Ject Amp Box S3 een nieuwe PCB-layout gekregen en volgens de fabrikant is daarmee het niveau van interferentie en vervorming verder verminderd.

De Pro-Ject Amp Box S3 versterker is goed te combineren met kleine monitorluidsprekers of luidsprekers in een muur of plafond. Het opgegeven vermogen is 23 Watt per kanaal aan acht Ohm en 40 Watt aan vier Ohm. De luisterruimte zou niet groter moeten zijn dan 15 vierkante meter. De Amp Box S3 heeft een 12 Volt trigger-ingang en -uitgang en kan dus eventueel op een moeilijk te bereiken plaats gezet worden.

De Pro-Ject Amp Box S3 is uitgerust met een nieuwe generatie versterkermodules. De ingenieurs van Pro-Ject Audio brachten het karakter van het geluid van het model dichter bij de buizentechniek. De relatief zware luidsprekeraansluitingen accepteren alle gangbare aansluitingmethoden. De versterker wordt geproduceerd in de Pro-Ject fabriek in Europa.

We weten overigens niet hoe groot en zwaar de externe voeding is.

Pro-Ject Amp Box S3: prijs en leveringsinformatie

De Amp Box S3 is verkrijgbaar in een zwarte of zilverkleurige behuizing. De adviesprijs is net geen 300 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE