NIEUWSOctavio

Octavio Amp: compacte en krachtige versterker met streaming-functies

Het Franse audiobedrijf Octavio heeft de Amp gelanceerd. Het apparaat was al enige tijd geleden aangekondigd, maar de lancering was uitgesteld o.a. t.g.v. de coronaproblematiek die de wereld bijna twee jaar heeft geteisterd (en in weliswaar mindere mate nog steeds teistert). De Amp is een compacte versterker die voorzien is van analoge en digitale aansluitingen en draadloze verbindingsmogelijkheden. Octavio heeft allerlei streaming-functies ingebouwd.

Octavio Amp

De Amp van het in Frankrijk gevestigde Octavio is het tweede apparaat van deze fabrikant eerder heeft het bedrijf de Octavio Stream uitgebracht, een compacte en zeer betaalbare streamer met multiroom mogelijkheden. De Amp ontworpen om “de link te leggen tussen de muziek van gisteren en morgen en brengt alle essentiële kenmerken van een versterker samen,” aldus de verklaring van de fabrikant. De afmetingen zijn 196 x 196 x 39 millimeter, maar de Amp zit boordevol bekabelde en draadloze functies.

De Octavio AMP is voorzien van wat de fabrikant noemt Sound Filter-technologie. Sound Filter analyseert het audiosignaal aan de ingang van Octavio Amp en vergelijkt dat met het uitgangssignaal voordat het naar de luidsprekers wordt gezonden om mogelijke storingen en afwijkingen te verwijderen of te verminderen. Deze techniek zou een helder en nauwkeurig geluid op moeten leveren.

De Amp heeft een externe voeding en dat zorgt voor flexibiliteit en duurzaamheid. Met een 24-Volt voeding zal de Amp 2 x 35 Watt aan acht Ohm en 2 x 65 Watt aan vier Ohm kunnen leveren. Als een 32 Volt-voeding wordt gebruikt, gaat het vermogen omhoog naar 2 x 60 Watt aan acht Ohm en 2 x 100 Watt aan vier Ohm. Octavio merkt op dat een defecte voeding de belangrijkste oorzaak is van de uitval van een versterker. De externe voeding van de Amp kan echter eenvoudig omgewisseld worden en dat komt de levensduur van de Amp ten goede.

De versterker werkt in klasse D en heeft een rendement van meer dan 92 procent. De totale harmonische vervorming is minder dan 0,005 procent bij 1 Watt.

De gebruiker heeft de beschikking over een cinch-lijningang en een optische ingang. De USB-aansluiting is bedoeld voor aansluiting van USB-opslag. DA-conversie wordt uitgevoerd door een Burr-Brown DAC-chip van het type PCM1798 die muzieksignaal tot 24-bit/192 kHz kan verwerken.

Via WiFi of en LAN-aansluiting kan gebruik gemaakt worden van alle gangbare streaming-diensten en functies en dan is er ook nog Bluetooth 5.0.

Octavio Amp: prijs en leveringsinformatie

De Amp kan besteld worden via de website van Octavio en kost net geen 700 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van Octavio.

MERK

EDITORS' CHOICE