NIEUWSOctavio

Octavio Stream: compacte streamer uit Frankrijk met multiroom mogelijkheden

Octavio is een Frans merk en het bedrijf heeft de Octavio Stream uitgebracht. De Octavio Stream is naar eigen zeggen ontworpen om klassieke audiosystemen te moderniseren, zodat ze beschikken over de beste audiotechnologieën van vandaag. In feite is de Octavio niets anders dan een compact streaming-apparaat met een analoge en digitale uitgang en multiroom-mogelijkheden. Één exemplaar kost net geen 200 euro.

Octavio: jong Frans audiobedrijf

Het Franse Octavio is opgericht in 2019 en heeft nog maar enkele producten in zijn portfolio. Twee om precies te zijn, de compacte versterker met streaming-functies genaamd Amp heeft recent gezelschap gekregen van de Ocatvio Stream, een streamer zonder versterker die dus bij uitstek geschikt is als aanvulling op een analoge versterker of in elk geval een versterker zonder streaming-functies. Volgens de fabrikant zijn de producten ontworpen voor audiofielen en muziekliefhebbers, maar ook voor bars, hotels en restaurants.

De apparaten zijn compatibel met de meeste streamingdiensten en hebben een multiroom-modus, waardoor gesynchroniseerd luisteren op meerdere apparaten van Octavio tegelijk mogelijk is. Octavio assembleert zijn producten in Frankrijk. Het bedrijf begon omdat het oprichtende team van David en Victor kwaliteits- en vintage audiosystemen had die ze waardeerden en waar ze van hielden, maar die niet compatibel waren met hun manier van genieten van muziek van streamingdiensten. Ze wilden het gemak en de mogelijkheden toevoegen die moderne streaming biedt, zonder hun dierbare HiFi aan de kant te moeten zetten.

Octavio Stream

“Of u nu verbonden apparaten wilt integreren in de gemeenschappelijke ruimtes van uw hotel, een andere sfeer in elk van uw kamers wilt creëren met een vereenvoudigde afstandsbediening, uw klanten een persoonlijke luisterervaring wilt geven in hun privékamers of gewoon streaming wilt toevoegen aan uw hifisysteem thuis, de Octavio Stream kan worden aangesloten op actieve luidsprekers, een versterker of een externe DA-converter,” aldus Octavio.

Maximaal twaalf apparaten van Octavio kunnen worden gegroepeerd vanuit de mobiele app om dezelfde muziek af te spelen op meerdere apparaten in verschillende ruimtes.

De Octavio Stream is klein van formaat (118 x 65 x 22 millimeter) en heeft een eenvoudig, minimalistisch design. Dankzij het lage stroomverbruik (1,7 Watt) en de automatische stand-bymodus kun je hem aan laten staan.

Octavio Virtuose App

De Octivo Stream wordt bediend met de Virtuose app. De app biedt de mogelijkheid om streamingaccounts van Qobuz of Tidal te gebruiken. Muziek luisteren vanaf een NAS kan ook. De Octavio Stream is compatibel met de gebruikelijke audioformaten, waaronder FLAC, OGG, ALAC, WMA, APE en MP3. De DA-converter van de Octavio biedt een audioresolutie tot 24-bits/192 kHz.

Octavio Stream: aansluitingen

De Octavio Stream kan via een analoge of optische kabel worden verbonden met een versterker of DA-converter of een set actieve luidsprekers. Ook kan muziek via Bluetooth worden aangeleverd (5.0, A2DP) of via WiFi (tot 24-bit/192kHz). UPnP, Airplay 2, Spotify Connect en Tidal Connect zijn ook opgenomen in het functiepakket. De Octavio Stream heeft geen RJ45 LAN-poort, al is dat met een optionele kabel wel op te lossen

Octavio Stream: prijs en leveringsinformatie

De Octavio Stream kost net geen 200 euro. Wie meerdere exemplaren tegelijk bestelt, krijgt korting op het totaalbedrag. Meer weten? Kijk dan op de website van Octavio.


MERK

EDITORS' CHOICE