NIEUWST+A

De T+A Solitaire T hoofdtelefoon slaat een brug tussen high end en draadloos en hij is te zien op de HEM

Het Duitse audiobedrijf T+A Elektroakustik heeft een draadloze hoofdtelefoon meegenomen naar de beursvloer van de High End München. De nieuwe over-ear Solitaire T slaat volgens de fabrikant een brug tussen de wereld van de draadloze hoofdtelefoons en die van de hoogwaardige bekabelde modellen. In juli zou de nieuwe hoofdtelefoon op de markt moeten komen.

T+A Solitaire T: draadloze over-ear hoofdtelefoon

Het in Duitsland in Herford gevestigde T+A (Theorie und Anwendung) heeft met de lancering van de draadloze over-ear Solitarie T mogelijk een steen in een vijver gegooid. Draadloze hoofdtelefoons kunnen handig zijn maar ze halen niet het weergaveniveau van hoogwaardige bekabelde modellen. De Solitaire T is het eerste draadloze model van T+A. Eerder heeft het bedrijf de bekabelde Solitaire P en Solitaire P-SE uitgebracht en de draadloze Solitaire T zou afgeleid zijn van zijn bekabelde broertjes.

De ingenieurs van T+A begonnen de uitdaging met het passieve ontwerp. Dat is een 42 millimeter driver met een speciaal cellulosemembraan met essentiële eigenschappen van stijfheid en lichtheid om een levendige en dynamische prestatie te genereren. Met zijn zorgvuldig geoptimaliseerde laagweergave belooft de Solitaire T luchtige hoge tonen en heldere middentonen met een kenmerkende bas die nooit agressief klinkt.

Om deze geluidskwaliteit buitenshuis te bieden, hebben de ontwerpers de digitale circuits van de Solitaire T uitgerust met de nieuwste Bluetooth-codecs zoals LDAC en aptX HD en een Qualcomm QCC 5127-chip in combinatie met een ESS ES9218 Sabre DAC.

Gebruikerservaring stond ook voorop bij het ontwerp, dus T+A zegt dat elke interactie door de gebruiker kan worden gevoeld en is gekoppeld aan eenduidige terugkoppeling van gekozen bediening. De hoofdtelefoon is voorzien van aanraakgevoelige knoppen, een speciaal transparantieveld, waardoor de omgeving snel kan worden ingeschakeld, en een groot aanraakgevoelig interactieveld. Andere belangrijke punten zijn gesproken feedbackberichten, in plaats van elektronisch gegenereerde woorden.

De Solitaire T beschikt over een hoogwaardige aluminium oorschelpen en hoofdband, veganistisch kunstleer en is verkrijgbaar in twee kleurenschema's, t.w. wit/zilver en zwart/zilver. Net als de meeste draadloze over-ear hoofdtelefoons is de Solitarie T opvouwbaar.

T+A Solitaire T: prijs en leveringsinformatie

De Solitaire T is vanaf juli 2022 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1.300 euro. T+A staat op de beursvloer van de High End München in kamer D103 en D104 in Atrium3, dus wie de producten van het Duitse bedrijf van dichtbij wil bekijken is welkom.

MERK

EDITORS' CHOICE