NIEUWST+A

T+A Solitaire P en HA 200: eerste hoofdtelefoon en hoofdtelefoonversterker

Sinan Kökbugur | 29 januari 2020 | Fotografie Fabrikant | T+A

Het Duitse audiobedrijf T+A heeft de Solitaire P en de HA 200 gelanceerd. De Solitaire P, een magnetostatische hoofdtelefoon, en de HA 200, een hoofdtelefoonversterker tevens DA-converter, zijn de eerste persoonlijke audioproducten van het bedrijf. In maart en april van dit jaar zullen de producten op de markt komen.

T+A Solitaire P: magnetostatische hoofdtelefoon

De vlakke magnetostatische over-ear hoofdtelefoon Solitaire P van het in de Duitse plaats Herford gevestigde T+A (Theorie und Anwendung) combineert een minimalistische stijl en de beste materialen met toonaangevend onderzoek en ontwikkeling, volgens het Duitse bedrijf. Het is de eerste hoofdtelefoon van T+A en hij is niet goedkoop. De hoofdtelefoon is ontwikkeld door een team van jonge ingenieurs en ervaren fysici, die naar eigen zeggen allemaal een diepe passie voor muziek delen.

De Solitaire P maakt gebruik van een geavanceerde planar-magnetostatische ontwerpfilosofie met een ultralicht membraan dat het hele gebied van de oorschelp bedekt en zich tussen het vlakke magnetostatische aandrijfsysteem bevindt. Het hele oppervlak van het membraan wordt aangedreven om een ruimtelijk, luchtig gevoel te geven dat zelfs voor vlakke koptelefoons uniek is, zegt T + A. Bovendien zijn, zoals men van het merk mag verwachten, hoogwaardige materialen gebruikt zoals aluminium van vliegtuigkwaliteit en zacht leer. De hoofdtelefoon wordt in Duitsland gebouwd.

T+A HA 200: hoofdtelefoonversterker met analoge en digitale ingangen

De HA 200 is de eerste hoofdtelefoonversterker van T+A. Het apparaat is uitgerust met de gepatenteerde True 1 Bit DA-converter, die geschikt is voor vertaling van 32-bit/768 kHz voor PCM en DSD 1024 voor Bitstream. Met een trio hoofdtelefoonuitgangen die elk nauwkeurig kunnen worden afgestemd op de aangesloten hoofdtelefoon, is de HA 200 gebaseerd op de toonaangevende analoge HV-technologie van het bedrijf. De eindtrappen van de HA 200 werken in klasse A. Dankzij de hoogwaardige stroomvoorziening met twee afzonderlijke ringkerntransformatoren, hebben analoge en digitale schakelingen ieder hun eigen voeding. De HA 200 is gemaakt voor de meest veeleisende hoofdtelefoons op de markt.

De HA 200 is voorzien van een overvloed aan ingangen. De gebruiker heeft twee analoge ingangen en zes digitale ingangen tot zijn beschikking. Optioneel kan een HDMI-module worden geplaatst.

T+A Solitaire P en HA 200: prijzen en leveringsinformatie

Naar verwachting is de Solitaire P vanaf maart 2020 leverbaar en de HA 200 zou een maand later moeten volgen. We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar – louter ter indicatie – op diverse Duitstalige websites hebben wij een prijs gezien van 4.800 euro voor de Solitaire P en 6.600 euro voor de HA 200.

MERK

EDITORS' CHOICE