NIEUWS

Het beste handelsplatform wanneer je begint met handelen in crypto valuta

Crypto valuta zijn allang al niet meer voorbehouden aan een paar nerds en excentriekelingen. Uit onderzoek van de Rabobank blijkt bijvoorbeeld dat 42% van de ondervraagden tussen de 18 en 30 jaar crypto valuta bezit. Dat crypto valuta steeds normaler begint worden blijkt ook wel uit het feit dat je bij een toenemend aantal bedrijven met crypto valuta kunt betalen. Je kunt tegenwoordig voor auto’s, vakanties en hifi-apparatuur betalen met virtueel geld. 

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Weet je nog helemaal niets van cryptomunten dan is het handig om hier ons artikel over crypto valuta te lezen. Wanneer je zelf ook wilt gaan beginnen met handelen in crypto valuta dan is de eerste stap het uitkiezen van een handelsplatform. Er zijn er verschillende handelsplatformen die interessant zijn voor beginnende handelaren, zoals Bitvavo dat gevestigd is in Nederland. Maar hoe bepaal je welk platform je moet kiezen? Hieronder lees je een korte beschrijving van 3 platformen en waarom ze geschikt zijn voor de beginnende handelaar in crypto valuta.

 Het grootste en bekendste handelsplatform ter wereld: Binance

 Binance is zonder twijfel het grootste en bekendste handelsplatform in crypto valuta ter wereld. En dat is een enorme prestatie want Binance bestaat pas sinds 2017. Het handelsplatform is opgericht door de Chinese Changpeng Zhao die in de eerste instantie software ontwikkelde voor high frequency trading. Op Binance kun je een enorm aanbod aan cryptovaluta vinden, en is ideaal als je graag handelt in de nieuwere niche crypto valuta. En bovendien hanteert Binance zeer lage handelskosten. Ben je een beginnende handelaar dan kun je gebruik maken van Binance Lite, een gebruiksvriendelijke omgeving waar je eenvoudig crypto valuta kunt kopen en verkopen. Deze omgeving heeft een stuk minder functionaliteiten dan de volwaardige Binance omgeving, maar helpt je goed op weg om bekend te raken met het handelen op dit platform. Wil je meer te weten komen over het handelen in crypto valuta dan heeft Binance zelfs een eigen Binance Academy, waar je terecht kunt voor tutorials en nuttige artikelen.

Het veiligste internationale handelsplatform: Coinbase

Coinbase is een van de grootste crypto handelsplatformen en bestaat al sinds 2011. Op het moment van schrijven is Coinbase het 2 na grootste platform en hebben ze een behoorlijk groot handelsvolume, maar de variatie in valuta is een heel stuk beperkter dan bijvoorbeeld bij Binance. De oorsprong van Coinbase ligt in de Verenigde Staten waar het platform werd opgericht door de Airbnb-engineer Brian Armstrong. Coinbase is een van de veiligste handelsplatformen en biedt daarom alleen een select aantal valuta aan waarvan ze kunnen garanderen dat het een solide aankoop is. Daarentegen liggen de fees van Coinbase wel een stuk hoger. Het doel van Coinbase is handel in crypto valuta makkelijk en veilig te maken. De standaard interface van Coinbase is dan ook zeer gebruiksvriendelijk en levert geen problemen op voor een beginnende handelaar. Bovendien heeft Coinbase een uitgebreide kennisbank waar je veel tutorials en tips kunt vinden, evenals een helpcenter met alle veel gestelde vragen. En kom je er dan nog niet uit dan neem je contact op met de behulpzame Coinbase helpdesk per email of live chat. 

Het meest betrouwbare Nederlandse handelsplatform: Bitvavo

Bitvavo is het bekendste Nederlandse crypto handelsplatform en opende voor het eerst zijn virtuele deuren in 2017. Het bedrijf begon als kleine startup in Amsterdam en was in de eerste instantie alleen een crypto broker. In 2018 breidde het bedrijf, dat inmiddels al flink was gegroeid, zijn diensten uit met een exchange. Bitvavo is uitgegroeid tot een van de grootste handelsplatformen van Nederland met op het moment van schrijven meer dan 170 verschillende verhandelbare valuta. Het platform staat te boek als zeer veilig wat wel benadrukt wordt doordat het een registratie heeft bij De Nederlandse Bank. En nog een voordeel, de handelskosten zijn relatief laag en het tegoed op je Bitvavo account is verzekerd zodat je je geld terugkrijgt als er onverhoopt iets misgaat. 

Bitvavo heeft speciaal voor de beginnende handelaar een eenvoudige basis interface waar je stortingen kunt doen en een aantal eenvoudige handelsopties tot je beschikking hebt. Heb je in de gaten hoe het werkt en wil je meer handelsopties, dan kun je verder met de advanced interface. Bitvavo heeft een goede en vooral snelle helpdesk die bereikbaar via een live chat en email. En een heel groot voordeel voor beginners is dat je bij Bitvavo ondersteuning in het Nederlands kunt krijgen.

Welk platform kies je als beginner?

Welk platform je kiest is deels afhankelijk van de valuta waar je in wilt gaan handelen. Als beginner liggen de grotere Big Cap Altcoins als Bitcoin en Ethereum vaak buiten je financiële mogelijkheden. Gaat je voorkeur uit naar niche munten, dan zal Binance waarschijnlijk een interessant platform voor je zijn. Als Nederlander is de makkelijkste en veiligste optie Bitvavo. Je hebt redelijk wat keus en ze bieden een handige beginnersinterface. Doorslaggevend is het feit dat ze geregistreerd zijn bij de Nederlandse bank en dat je in je eigen taal vragen kunt stellen aan de helpdesk. Maar zoals bij alles waar geld mee gemoeid is, doe vooral eerst goed je eigen research voordat je begint met handelen, dan blijft het leuk en lucratief!


EDITORS' CHOICE