NIEUWS

De technologie achter cryptovaluta

Het gebruik van cryptovaluta is gedurende de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De meeste mensen die investeren in de digitale munten, doen dat met het doel om geld te verdienen. Dat is niet gek als je ziet hoe snel de waarde van sommige cryptomunten is gaan stijgen. Als je op het goede moment investeert, kun je in een korte tijd veel geld verdienen. Echter, voordat je investeert is het van belang om de techniek achter cryptomunten te begrijpen.

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Blokchain

Een deel van de mensen die investeren in cryptovaluta weet niet goed welke techniek de cryptomunten zo bijzonder maakt. Het gaat hierbij om blockchain. Dit is een technologie die veel nieuwe mogelijkheden biedt op het gebied van online anonimiteit en veiligheid. Dat komt door de manier waarop blockchain werkt. Je kunt een blockchain het best zien als een ontzettend grote database. De functie van de blockchain is namelijk het opslaan van de gegevens van alle transacties die op het netwerk worden gedaan. Deze transacties worden op een andere manier opgeslagen dan bij andere databases. Een blockchain zorgt er namelijk voor dat het voor niemand mogelijk is om deze gegevens te stelen.

Een ketting van blokken

Om ervoor te zorgen dat alle informatie die op de blockchain staat veilig is, worden er steeds meer blokken aangemaakt. Wanneer er genoeg transacties hebben plaatsgevonden op het netwerk, wordt er een nieuw blok aangemaakt. Dit blok wordt versleuteld met behulp van cryptografie. Hierdoor wordt het erg lastig om het blok los te krijgen zodat je hier aanpassingen aan kunt doen. Wanneer iemand toch probeert om het blok te ontsleutelen, zal het niet lukken om dit voor elkaar te krijgen voordat het volgende blok is aangemaakt. Hierdoor zal diegene ook het volgende blok moeten ontsleutelen om toegang te krijgen tot het netwerk. Dit is een zeer veilig systeem wat er bovendien voor zorgt dat iedere gebruiker zijn volledige anonimiteit kan behouden.

Cryptomunten

De blockchain technologie zorgt ervoor dat het mogelijk is om gebruik te maken van cryptomunten. Er zijn erg veel verschillende cryptomunten, maar Bitcoin is ongetwijfeld de absolute nummer één. Als jij interesse hebt in het kopen van Bitcoin of een andere cryptomunt, kan het slim zijn om eens op Litebit te kijken. Dit is een platform waarop je cryptomunten kunt kopen en verkopen. Het is erg makkelijk om hier cryptovaluta te kopen, maar daarom is het wel van belang om goed onderzoek te doen alvorens je investeert in één van de digitale munten.


EDITORS' CHOICE