Advance Paris introduceert nieuwe stereo eindversterker X-A600

Het Franse audiobedrijf Advance Paris heeft de stereo eindversterker X-A600 gelanceerd. De nieuwe X-A600 staat boven de succesvolle stereo eindversterker X-A160EVO en vult een beetje het gat naar de mono eindversterkers van de Franse fabrikant. De X-A600 kan 200 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren. Desgewenst kunnen de eerste 45 Watt in klasse A worden geleverd.

Advance Paris X-A600: potige stereo eindversterker

De eindversterkers van het Franse Advance Paris worden gekenmerkt door twee onderscheidende eigenschappen: 1. de blauwe VU meters en 2. de unieke Hi-Bias schakeling van de versterker, waarmee het onderste deel van het vermogensbereik met klasse A werking geleverd kan worden. De welbekende VU-meters met logaritmische schaalverdeling geven een beeld van het geleverde uitgangsvermogen. De meterverlichting is uitschakelbaar en in drie lichtsterktes instelbaar.

Het uitgangsvermogen in klasse AB bedraagt 200 Watt aan acht Ohm en 300 Watt aan vier Ohm. Via een schakelaar op de achterzijde (Hi-Bias) kan klasse A ingeschakeld worden en dan zijn de eerste 45 Watt klasse A. Dat is leuk om mee te experimenteren we weten uit ervaring dat dit heel goed kan klinken. Lees ook onze recensie over de Advance Paris X-A1200 mono eindversterkers.

Advance Paris X-A600: zes gescheiden compartimenten en bi-wiring aansluitingen

Door de versterker op te delen in zes van elkaar gescheiden compartimenten wordt mogelijke interferentie door de diverse circuitboards en voeding optimaal tegengegaan. De zware ringkerntransformator krijgt bijstand van 60.000 µF aan afvlakcapaciteit. Het frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 80 kHz en de opgegeven S/R-verhouding is groter dan 120 dB. De X-A600 weegt circa 25 kilogram.

De X-A600 is voorzien van twee paar luidsprekeraansluitingen die schakelbaar zijn op de voorzijde van het apparaat. Luidsprekeraansluiting A is voorzien van een extra set aansluitingen om zo optimaal bi-wiring naar de luidsprekers te kunnen toepassen. Aansluiting B is enkel uitgevoerd.

Muzieksignaal kan aangeleverde via een cinch-verbinding of een XLR-verbinding. Een passende voorversterker is bijvoorbeeld de X-P700 of X-P1200, maar uiteraard kunnen ook voorversterkers van andere merken worden gebruikt.

Advance Paris X-A600: prijs en leveringsinformatie

De Advance Paris X-A600 is uitsluitend leverbaar in een zwarte uitvoering en wisselt voor 2.895 euro van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE