NIEUWSTechnics

Technics SL-1200M7L: jubileum DJ-draaitafel in zeven kleuren

Draaitafelmerk Technics brengt de SL-1200M7L uit, een jubileumdraaitafel die in een oplage van 12.000 exemplaren wereldwijd in zeven verschillende kleuren uit zal komen. De SL-1200M7L markeert het vijftigjarig jubileum van de SL-1200 direct-drive draaitafels die de afgelopen halve eeuw in verschillende uitvoeringen op de markt zijn gekomen. Naar verwachting zal de levering in de loop van komende zomer beginnen.

Technics SL-1200M7L: jubileumdraaitafel inclusief gestreamde dance party

De aangekondigde speciale editie van de SL-1200M7L van het Japanse Technics is gebaseerd op de eerder uitgebrachte SL-1200MK7 en heeft een gouden geanodiseerde toonarm naast een gegraveerd serienummer op het bovenpaneel. De gelimiteerde oplage onderstreept nog eens een slipmat met een goudkleurig Technics-logo en een sticker voor het vijftigjarig jubileum. De originele SL-1200 is een clubicoon sinds hij door DJ's werd omarmd na de eerste release van het deck in 1972 als een audiofiele draaitafel. Daarna is de draaitafel periodiek in verschillende uitvoeringen uitgebracht, hoewel de basis hetzelfde is gebleven.

De SL-1200M7L heeft een behuizing met hoge stijfheid, compleet met een sterk dempende isolator om trillingen te verminderen. Uiteraard beschikt hij ook over een functie voor het aanpassen van het startkoppel/remsnelheid, pitch control, reverse play en een stylusverlichting met een zeer heldere, duurzame LED.

In totaal worden er wereldwijd 12.000 exemplaren van de SL-1200M7L uitgebracht, verkrijgbaar in zeven kleuren, t.w. zwart, rood, blauw, wit, groen, geel en beige.

Als onderdeel van de viering van de vijftigste verjaardag organiseert Technics op 7 april vanaf 14.00 uur (BST) een gratis live gestreamd dansevenement in samenwerking met Boiler Room en Dommune. Zeven uur lang treden zeven internationale DJ's op in een van de vijf aanbevolen platenwinkels. De artiestenbezetting bestaat uit DJ Koco (Japan), Mala (VK), Ellen Allien (Duitsland), Gilles Peterson (VK), Shanti Celeste (Chili), Marcel Dettman (Duitsland) en DJ CRAZE (VS).

Technics SL-1200M7L: prijs en leveringsinformatie

De SL-1200M7L kan vanaf vandaag worden besteld, maar levering zal pas in de loop van de zomer op gang komen. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.EDITORS' CHOICE